Środa 12-12-2018, imieniny Joanny, Aleksandra
 
Rek

UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później
Zamknij Zamknij
Reklama w Elblągu
Rek

Przekroczył granicę mimo ostrzeżeń

Szyper łodzi rybackiej z Piasków, 24-letni mieszkaniec Krynicy Morskiej, mimo radiowych ostrzeżeń wydawanych mu przez funkcjonariuszy z Placówki Straży Granicznej w Krynicy Morskiej, wczoraj (23 września) wbrew przepisom przekroczył granicę Polski z Federacją Rosyjską.

Szyper tej łodzi przed wyjściem z przystani w Piaskach na Zalew Wiślany informował telefonicznie Placówkę SG w Krynicy Morskiej, że będzie podejmował sieci z wody w pobliżu granicy. Został pouczony przez funkcjonariusza o bezwzględnej konieczności zachowania bezpiecznej odległości od granicy państwowej. Tuż przed zdarzeniem szyper łodzi został poinformowany telefonicznie przez Straż Graniczną, że znajduje się zbyt blisko rubieży i musi zawracać. Mimo ostrzeżenia jednostka przekroczyła granicę.
     Po powrocie do Piasków jednostkę skontrolowano, a szypra ukarano 500 zł mandatem.
     
Kmdr por. Grzegorz Goryński, MOSG w Gdańsku
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
..., a moim zdaniem
..., a moim zdaniem
Pokazuj od
najnowszych
Reklama

To kupisz w pasażu portElu

RTV + SZAFA
Kuchnia klasyczna
Kuchnia nowoczesna III
Kuchnia nowoczesna