Zapraszamy do zamieszczania wypowiedzi na temat tego, co lub kto nas w Elbl±gu cieszy, denerwuje, przeszkadza, zaskakuje, wkurza, irytuje, zachwyca, do³uje, oburza, frustruje. Komunikacja, s³u¿ba zdrowia, administracja, policja, s³u¿by miejskie, telekomunikacja, media, o¶rodki kultury, poczta, miejscy architekci i budowniczowie czekaj± na Twoj± konstruktywn± krytykê, genialne pomys³y i niezast±pione rady. Gwarantujemy, ¿e nikt Ciê nie wys³ucha, ale bêdziesz móg³ zasn±æ w poczuciu, ¿e nie przepu¶ci³e¶ okazji ¿eby spróbowaæ naprawiæ ¶wiat, a przynajmniej tê jego cz±stkê, w której na co dzieñ mieszkamy. Pamiêtaj jednak, ¿e wchodzisz na HP na w³asne ryzyko. Przed zamieszczeniem swojego wpisu zapoznaj siê z tre¶ci± innych wypowiedzi i oceñ, czy jeste¶ wystarczaj±co twardy/a ¿eby wytrzymaæ ewentualne ataki internetowych frustratów lub nawet rzeczow± krytykê.
Id¼ do w±tku: <---->
Akcja:  Lista w±tkówNowy w±tekSzukajZaloguj
Pozdrowienia dla naszych wspania³ych kolei pañstwowych PKP
Wys³ane przez: HansHans (---.centertel.pl)
Data: 30 listopada 2020 13:49

Chcia³bym pozdrowiæ PKP. Ostatni raz korzysta³em z Polskich poci±gów dawno temu. Bêdzie jakie¶ 15 lat. Po prostu przez te lata nie mia³em korzystaæ potrzeby. Dzisiaj akurat przyszed³ s±dny dzieñ, ¿e taka potrzeba siê pojawi³a. Mia³em za³atwiæ wa¿n± sprawê w Malborku do godziny 13. Jako, ¿e po³±czenia autobusów PKS z Elbl±ga do Malborka nie istniej± (bo po co?) a ja auta nie posiadam, to zosta³ tylko poci±g. No to mówiê, ¿e fajnie i w koñcu po tylu latach pojadê sobie w Polsce poci±giem, zobaczê jak siê je¼dzi prawdopodobnie zmienionym nowym taborem kolejowym, jak widoki za oknem, itd. itp.... i w ogóle porównam z Niemieckimi kolejami z których akurat z racji pracy korzystam dosyæ czêsto, jestem zadowolony i nigdy siê nie zawiod³em. Chc±c te¿ byæ nowoczesnym i nie staæ w ewentualnej d³ugiej kolejce do kasy zakupi³em wcze¶niej bilety przez internet... Z Elbl±ga do Malborka i powrotny. No i 15 minut przed ustalonym odjazdem poci±gu zjawiam siê w budynku dworca gdzie wita mnie elektroniczna tablica odjazdów z informacj±, ¿e mój pierwszy Polski poci±g od 15 lat bêdzie mia³... 162 minuty opó¼nienia (s³ownie: sto-sze¶ædziesi±t-dwa). Sta³em jak wryty przez jakie¶ 5 minut patrz±c na to z niedowierzaniem. To niemo¿liwe... "Mamy rok 2020"- Mówiê, "Przecie¿ kolej przez 15 lat musia³a byæ mocno dofinansowana"- Te¿ mówiê. Uwa¿aj±c, ¿e to pomy³ka idê do kasy i tam siê dowiedzia³em, ¿e faktycznie na tablicy b³êdu nie by³o. Co wiêcej... Zwrotu pieniêdzy za bilety nie dostanê poniewa¿ kupi³em bilety przez internet, i to w internecie mam siê dopominaæ i wype³niaæ formularze roszczeniowe. Bez komentarza.

Tak¿e tak to wygl±da. Do Malborka nie pojecha³em. Poci±gu nie widzia³em. Pozdrawiam PKP, ostatni raz 15 lat temu z waszych us³ug korzysta³em i kolejny raz skorzystam byæ mo¿e za kolejne 15 lat. Mo¿e co¶ siê wtedy zmieni... Choæ nadzieja matk± g³upich jak to mówi±.

Re: Pozdrowienia dla naszych wspania³ych kolei pañstwowych PKP
Wys³ane przez: Zbanowany (---.25.22.9.ipv4.supernova.orange.pl)
Data: 30 listopada 2020 17:03

Mia³es po prostu PH. Mogl sie np jakis wypadek zdarzyc albo jakis samobojca rzucic sie pod pociag. Co prawda tez dawno nie jechalem pociagiem, ale jak studiowaê³m to czesto mi sie zdarza³o. Przez 5 lat moich studiow nie wiidzialem takiego opó¼nienia.
Kiedsy jechaê³m na mazury pociagiem. Pod ten pociag rzuci³ sie samobojca. Musial przyjechac lekarz ktory stwierdzi zgon i prokurator ktory zrobi wszystkie czynnosci. W polu stalismy prawie 2 h

Wys³ane przez: HansHans (---.centertel.pl)
Data: 30 listopada 2020 18:17

Pierwszy poci±g od 15 lat i od razu 162 minuty opó¼nienia... Pech. Przez takie pechy trac± wielu klientów. Powiedzmy jednak, ¿e wyj±tkowo mnie spotka³ wyj±tkowy mega pech, ale ten system dzia³a fatalnie. Przy zakupie biletu (szczególnie internetowego) powinna byæ opcja podania numeru telefonu gdzie w razie wiêkszych opó¼nieñ powinna byæ podawana sms'owa informacja o opó¼nieniach. Gdy zamawiam paczkê do paczkomatu i kurier w³o¿y tam paczkê to dostaje sms z informacj±, ¿e paczka czeka ju¿ w paczkomacie. Tam to jako¶ dzia³a, tam jako¶ potrafi±. Ale w sumie czego ja oczekuje... prawie wszystko co pañstwowe dzia³a po prostu ¼le.

Wys³ane przez: Zbanowany (---.25.22.9.ipv4.supernova.orange.pl)
Data: 30 listopada 2020 20:42

PKP to przestarza³a instytucja, nie zaprzeczam.

Wys³ane przez: mat (---.gdansk.vectranet.pl)
Data: 01 grudnia 2020 08:23

ewidentnie mia³e¶ pecha, ostatnio jecha³em dwa razy, raz do Olsztyna i raz do Gdañska i by³em bardzo zaskoczony na plus. £adnie i czysto, to siê chyba szynobus nazywa, nie wiem, ale fajnie, komfortowo, by³em w szoku

Wys³ane przez: mat (---.gdansk.vectranet.pl)
Data: 01 grudnia 2020 14:01

Szanowny Czytelniku, uprzejmie informujemy, ¿e tylko zarejestrowane osoby mog± pisaæ na tym forum.
This forum powered by Phorum.