UWAGA!

Z myślą o zimie

 Elbląg, Z myślą o zimie

Jesień to okres, kiedy gospodynie domowe przystępują do sporządzania zapasów na zimę - czytamy w Dzienniku Bałtyckim z 29 października 1964 roku.

A więc marynują i solą grzyby, robią kompoty z jabłek i gruszek, przeglądają sporządzone jeszcze w lecie konfitury z porzeczek, truskawek czy wiśni, a także sprawdzają, jak przechowują się soki.
       Przygotowania przetworów owocowo-warzywnych na zimę trwają również w wielu tego typu zakładach produkcyjnych na Wybrzeżu. Między innymi w Tolkmickie Zakłady Przetwórstwa Owocowo-warzywnego prowadzą u siebie także wzmożoną produkcję tych, jakże cenionych w zimie specjałów. Jak wynika z dotychczasowych obliczeń zakładu - specjałów tych na naszych stołach w zimie nie zabraknie.
      

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama