UWAGA!

----
Zamknij Zamknij
Poprzednie
Następne
Fot. Jarosław Jaroszuk  
SOK Z ŻUKA - na zdjęciu widzimy martwego chrząszcza, który leży pod pająkiem. Pająk zaczyna długi proces zwany trawieniem pozaustrojowym. Pająki nie trawią pokarmu w żołądku, ale poza nim. Wstrzykują do ciała ofiary enzymy trawienne, które rozkładają tkanki na ciecz, którą pająk może następnie wchłonąć. Następnie zasysa upłynniony pokarmu z ciała ofiary. Mówiąc bez ogródek, powstaje sok z żuka.
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
Reklama