UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • A czy znasz jaki kolwiek sport powiedzmy zawodowy który nie ma skrajnych elementów o których mówisz? Z tego co się orientuję każdy wyczynowiec wiele poświęca. .. Piłkarz, biegacz kolarz, pływak. .. Każdy typ sportu, w takim wydaniu obciąża organizm, ale robiąc to mądrze i pod okiem doświadczonych trenerów, dietetyków i fizjoterapeutów robimy sobie zdecydowanie mniej krzywdy niż zwykły obserwator myśli. .. Wszystko zaplanowane i pod kontrolą. .. Zdrowie najważniejsze, :)
  • Wyczynowy sport to więcej szkody niż pożytku bez względu na to pod jakim okiem trenujesz. Nie ma zlituj. Jesteś ciągle narażony na kontuzje i duży wysiłek. Organizm jest przeciążony. Masz później 30 lat i zajechane stawy jak u staruszka (jeśli trenujesz od najmłodszych lat). Tylko jak to się mówi, każdy jest kowalem swojego losu i sam sobie wybiera co chce w życiu robić. Czy po prostu być aktywnym fizycznie i rozsądnie uprawiać sport, czy mordować się na treningach w jakiejś dyscyplinie.
  • Jeśli chodzi o mnie. .. Ja się nie morduje. .. Ja już nic nie muszę ale jeszcze dużo mogę, zatem korzystam z tego że mogę. .. Robię to co lubię i sprawia mi to przyjemność, nie muszę nikomu nic udowadniać i robić coś za wszelką cenę. .. Każdy niech robi co lubi i w czym się sprawdza. .. Ja nigdy nie będę biegała bo dopiero w tedy bym się, ,mordowala, ,a po drugie to nle umiem ale bardzo podziwiam ludzi którzy to robią. .. P. S. Od siedzenia na kanapie również bolą stawy, lędźwie, brzuch risnie i akie tam, zanikają mięśnie których nie używamy :)i to bez kontroli, zatem każdy ruch jest lepszy od nic nie robienia w A krzywdę można zrobić sobie w ogrodzie, na spacerze, zatem nie krytykujmy i nie szukajmy do kogo i o co się przyczepic tylko róbmy swoje i po swojemu ?a będzie nam się lepiej zylo. ..
Reklama