UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Gdzieś oglądałem, że w USA mają systemy śluz, które zamykają się podczas cofki uniemożliwiając wodzie "cofanie" się w głąb lądu. To są ogromne inwestycje... my tu mamy wojnę PiS vs KO. My wolimy ze sobą walczyć zamiast budować...
  • Nie " MY WOLIMY WALCZYĆ " My bronimy. PiS okradł Elbląg i przekazał pieniądze Watykanowi. Teraz lament że zabezpieczenia powinny być dawno wykonane ? Przecież pół Elbląga uważa że remonty kościołów z budżetu państwa są bardziej potrzebne niż infrastruktura bo to przecież " zabytki". Jak wybierasz tak masz
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    36
    56
    Pisowcy zgotowali ten los(2025-12-30)
  • @Pisowcy zgotowali ten los - Lecz sie na nogi, bo na glowe juz za pozno.
    31
    10
    Gleboka czerwona Myśł.(2025-12-30)
  • @Gleboka czerwona Myśł. - Uderz w stół a czerwoni się odezwą
    12
    20
    Czerwony pisowski(2025-12-30)
  • Dokładnie tak się dzieje od x lat, się już przyzwyczaili że nieróbstwo i niekompetencję zwalamy na przeciwną partię i tak od wyborów do wyborów hajsik leci.
    11
    3
    Zielarski(2025-12-30)
  • @Pisowcy zgotowali ten los - Przerwa od Fromborka, czy nie trafili z dawką leków.
  • @bra - Widać znasz to z autopsji. Też odstaw coś bo dawka nie trafiona,
  • @Gleboka czerwona Myśł. - Wiadomo że leczysz się na nogi to i doradzasz świetnie.
  • Pomysł może i dobry tylko cieśnina Piławska należy do Rosji więc woda do zalewu przez nią się dostaje. Zrobienie zapory na ujściu rzeki Elbląg, Nogatu i Ciepliczanki do Zalewu Wiślanego spowodowało by że woda która dostaje się do Zalewu rozlała by się na miejscowości w obrębie Zalewu. Jedynym sposobem żeby uniknąć tzw cofki, to zrobienie zapory na ciśnienie Piławskiej a ta jak pisałem wyżej należy do Rosji.
    5
    0
    Michał40(2025-12-30)
  • W Wenecji też coś podobnego zrobili.
  • A ja takie coś widziałam w Gdansku.
    2
    0
    Ciotka Irena(2025-12-30)
  • Jednak jesteś młody.... jak myślisz że w elblągu można jak w USA ?
  • @Pisowcy zgotowali ten los - Pisowcy? Po rządzi 2 lata to powinni zrobić nie gafac
  • Służą na mierzei zamknąć
  • a ja z historii wiem, że takie wrota przeciw powodziowe są na Nogacie, ale od dawna nie używane. Miejscowość Kępa Rybacka most na ujściu Kanału Jagiellońskiego do Nogatu. Więc nie trzeba patrzeć daleko na USA, tylko na to co u nas już było. Tylko, że to poniemieckie - to złe, dla tego po 45 to niszczono. Babcia mi opowiadała, że jak tu przybyli to było wszystko w gospodarstwie, prąd (z prądnicy, napędzanej konno), woda z hydroforu, Ale Polacy wyrywali rury ze ścian, niszczyli, a później do lat dwutysięcznych, wozili wodę w kanach z mleczarni.
    2
    1
    okoniowaty(2025-12-30)
  • Nie chciałbyś mieć efektów takich zaniedbań jakie są w USA. Byłeś w USA czy tylko coś oglądałeś? Ja mieszkałam w USA 12 lat. Kolejny myśliciel do kolegów z piaskownicy, tam znajdziesz posłuch.
Reklama