UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Bardzo dobra sztuka, nie powstydziłby się jej teatr w niejednym wielkim mieście. Brawo
  • Nie jestem licencjonowanym krytykiem teatralnym ale w ostatnich latach widziałem prawie wszystkie znaczące spektakle w Olsztynie i Warszawie. Te lekkie i te więcej ważące. Pozwolę sobie stwierdzić, że reżyserka jest ( delikatnie mówiąc ) na początku drogi twórczej. Spektakl słaby. Obsada nietrafiona (np. Lucynda, jedna z Muz byłaby wiarygodniejsze, oczywiście nie Terpsyhora). Hrabia Faworski zagrany z obrzydliwą przesadą ( zajmowałem miejsce w 1.rzędzie, było niesmacznie). Pan Ostaszkiewicz, grający Skarbnika, kolejny raz popisuje się donośnym głosem "drąc"się bez sensu. Jego rola kompletnie bez sensu. Nie wiem czy to było zamierzone ( sytuacja majątkowa młodego arystokraty), czy brak profesjonalizmu, ale Hrabia Adam miał dziurę w lewym oxfordzie. Czy ktoś się zajmuje kostiumami ? I jeszcze jedno, wystarczyło aby Poufalski miał koszulę z długim rękawem a nie byłoby widać jego ( aktora, p. Ostrowskiego) tatuaży które burzyły konwencję spektaklu. Nie wspomnę o jego bezsensownych tonacjach głosu. W dzisiejszych czasach powinniśmy chronić teatr jako ostatni bastion kultury nie tylko w klasycznym repertuarze ( Hemar) przed bylejakością, zaniżaniem poziomu jej. Świetna rola Ciotki, p. M.Jakubiec. P. s. W żadnym teatrze przed spektaklem, oprócz Elbląga, nie słyszałem peanów na cześć przybyłych lub nie, lokalnych dygnitarzy i sponsorów.
  • @Del - Zgoda co do Faworskiego, przerysowany.
Reklama