Po przeczytaniu tego artykułu jestem totalnie zszokowany tylko dlatego, że można tak bezmyślnie decydować o nieodpłatnym oddaniu klubowi z Ukrainy głównego obiektu sportowego w Elblągu. Teraz rozumiem dlaczego hala przy ul. Grunwaldzkiej aktualnie poddana jest modernizacji z głównym ukierunkowaniem na zmianę oświetlenia. I oczywiście miasto za to płaci. A to nie koniec wydatków bo trzeba zakupić wykładzinę podłoża z teraflexu, całego osprzętu do rozgrywania meczów piłki ręcznej. Zapewne konicznym będzie zainstalowanie ekranów telebim na potrzeby transmisji TV. Oczywiście to wszystko na koszt miasta czyli z naszych podatków. Nawet nie chcę sobie wyobrazić jak to zdezorganizuje rozgrywania meczów i treningów Startu Elbląg w Orlen Superlidze czy też rozgrywania meczów międzynarodowych do których Star został zgłoszony.
witam a ja mam propozycje dla was tylko kopacze z Olimpi i nikt wiecej i coraz wieksza dziura bedzie sie robic z tego Elblaga a nie może Brauna Bakiewicza zaprosic bedzie cyrk za darmo już byl na Starym Mieście same stare dziadki boże co sie sie w tej POLSCE dzieje