UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Tak się zastanawiam, jak minione pokolenia ludzi (w tym i moje) przeżyliśmy szkołę bez komórek???
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    21
    1
    Bezproblemowy(2026-09-01)
  • @Bezproblemowy - Prąd wyłączą, zabraknie internetu i współczesność już umiera!
    9
    2
    Nasza megalomania(2026-09-01)
  • @Bezproblemowy - To samo pomyslalam. Wychowywalam sie bez komputera i telefonu i jakos przezylam bez tego i dalo rade kontaktowac sie rodzicami bez technologii.
  • @Bezproblemowy - Bo dla was ziemia wciąż jest płaska.
  • @Bezproblemowy - Tak jak i bez samochodów a do szkoły było każdego dnia 2x2 km. i nigdy z tego powodu nie było zmęczenia i stresu jak dziś bez telefonu ? Dramatem są rodzice co nauczyli mieć dziecko na smyczy jak psa, na każdy sygnał a wiemy że to działa nie adekwatnie.
  • A nasze babcie bez łazienek i ciepłej wody w dzieciństwie. Wszystko sprowadzić chcesz do wersji kiedyś było lepiej...
  • @Bezproblemowy - Nad czym tu deliberować. Jak cukier nie zniszczył naszego pokolenia oto jest pytanie; )
  • A w którym miejscu pada twierdzenie, że kiedyś było lepiej??? Poczytaj uważnie i ze zrozumieniem. Kiedyś ludzie byli wychowywani w sposób odpowiedzialny, a nie beztroski. Były ogólnie przyjęte zasady. Uczniowie mieli prawa i obowiązki, o czym teraz się nie wspomina. Szkoła była instytucją wspomagającą rodziców w wychowaniu, a nie ich zastępującą. Teraz jest chowanie bezmózgich idiotów! A propos - (nie wiem, jak w twojej rodzinie, ale moja babcia nie miała łazienki, a jednak potrafiła nagrzać wody w garnku i się umyć. Chodziła czysta
    2
    1
    Bezproblemowy(2026-09-02)
  • @Bezproblemowy - Kiedyś to niektórzy mieli piecyki gazowe które grzaly wodę i dzieci po sobie się w jednej wodzie kąpały jedno po drugim i żyliśmy
Reklama