UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Jak ktoś myśli, że dzięki temu będą krótsze kolejki, to się mocno rozczaruje. To tylko oznacza, że więcej prywaciarzy będzie siedziało w państwowych klinikach i przyjmowało prywatnie. Kolejki się jeszcze wydłużą, bo teraz jest 1-2 prywaciarzy na gabinet, a za kilka lat będzie 10 prywaciarzy na gabinet. Doba ma tylko 24 godziny i jeśli 10 lekarzy będzie sobie przyjmowało prywatnie w państwowej klinice, to ilość godzin przyjmowania pacjentów na NFZ będzie mniejsza.
  • Wytłumacz, mi jak twoim zdaniem większą ilość kandydatów, przy niezmiennych limitach rekrutacji wpłynie na finalną ilość absolwentów? Może prościej - jak w samochodzie są 4 miejsca to tym samochodem przejadą maksymalnie 4 osoby, nie ważne czy chętnych jest 8,20 czy 40.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Dr Luj(2026-07-31)
  • @Dr Luj - Ile razy trzeba przypominać, że w Elblągu mówimy o PIELĘGNIARKACH a nie lekarzach? Wąskie umysły zakleszczyły się w historii naciągaczy i zdają się nie odróżniać tych zawodów, gdzie tylko w jednym jest możliwość naciągania państwa na publiczne, gigantyczne pieniądze i NIE O TYCH TU MOWA.
    0
    0
    KapitanSzyderca(2026-07-31)
  • @KapitanSzyderca - @KapitanSzyderca Jak to się aplikuje do mojej poprzedniej wypowiedzi? Nie pisałem nic o lekarzach.
    0
    0
    Dr Luj(2026-07-31)
Reklama