UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Główny Inspektorat Weterynarii informuje, że podjął działania mające na celu ograniczenie zużycia antybiotyków w produkcji zwierzęcej. - Stworzyliśmy ramowy dokument pt. "Deklaracja polskiej branży drobiarskiej w zakresie racjonalnego stosowania przeciwdrobnoustrojowych produktów leczniczych weterynaryjnych w hodowli i chowie drobiu". Dotyczy rozważnego stosowania przeciwdrobnoustrojowych produktów leczniczych weterynaryjnych i w swych założeniach dotyczy wszystkich gospodarstw utrzymujących drób - komentuje Główny Inspektorat Weterynarii. Instytucja informuje również, że przygotowała stanowisko w sprawie antybiotykooporności. Wezwano odpowiednich pracowników do pełnego wdrożenia strategii mającej na celu bezwzględne dążenie do ograniczenia zużycia antybiotyków w produkcji zwierzęcej.
  • No to dotyczy kokcydiostatyków, ale co to ma wspólnego z mięsem w sklepie? One jest badane na pozostałości antybiotyków w mięsie i takowych nie może być, bo inaczej jest kara. Tak samo jest z mlekiem, każde oddanie mleka jest badane na zawartość antybiotyków i nie może ich być w mleku. Antybiotyki są dozwolone przy leczeniu zwierząt, jak są chore, ale nie może ich być w mięsie czy mleku.
Reklama