UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Czy ktokolwiek widzi co zaczęło się dziać na nieprzystosowanych ulicach w okolicach których powstały osiedla/bloki? Przecież to jest chore. Miasto po którym jeździło się całkiem znośnie ma korki jak wielkie miasta. Przykład: Królewiecka przy szpitalu, okolice Gronowa Górnego, Łęczycka, Bema. To miasto się buduje, ale nie rozbudowuje. Poza Bielanami wszystko jest wciskane w środku. Przecież infrastruktura tego nie ogarnia.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    70
    15
    Jajko(2026-01-09)
  • @Jajko - I będzie jeszcze gorzej dzięki tej inwestycji. Królewiecka rano to jest tragedia. Zrobią te osiedle to: - Legionów zawalone (tu weźcie pod uwagę mieszkania na wynajem, gdzie dopiero ludzie się wprowadzą), powodzenia z wyjazdem w Piłsudskiego i dalej w Królewiecką. - powodzenia tym którzy zdecydują się na wyjazd z Częstochowskiej w Królewiecką, a już tym bardziej w lewo. Inni będą próbowali z tamtad pojechać w Bartniczą i wyjechać od Fromborskiej, a tam przypominam robią kolejne osiedle, które też zwiększy ruch na Królewieckiej. Dalej ciśnijcie na obwodnice wschodnią to będzie tam jeszcze więcej aut. Za kilka lat cały ten obszar nie będzie miał kompletnie przepustowości. Już teraz miasto powinno na cito robić Królewiecką po dwa pasy (jest na to miejsce), tak samo Piłsudskiego i całkowicie przemodelować skrzyżowanie Legionów - Piłsudskiego - Królewiecka. A wiecie jak będzie ? Po wybudowaniu okaże się, że nie ma przepustowości, dopiero będą myśleć jak to rozwiązać, zaczną robić, conajmneij dwa lata robót drogowych podczas których nie będzie opłacało się autem jechać bo taki będzie sajgon.
  • Na Piłsudskiego, to raczej miejsca nie widzę. Niestety. Ten kawałek "wolny", leżący po drugiej stronie (patrząc od Parku Kajki, SP 6,czy Świerkowej), jest wg mnie niedostępny. Tam pod ziemią leżą rury ciepłownicze.
  • Tak jest. Pamiętam jak je kładli wzdłuz tych dwóch wojskowych bloków naprzeciw jednostki.
  • Jako mieszkaniec ul. Częstochowskiej jedyny wyjazd do miasta to w stronę szpitala(w prawo jeszcze przepuszczają ale w lewo nie ma szans absolutnie w godzinach szczytu) a drugi wyjazd to tak jak pan pisze Bartniczą i fromborska (tam też jest dramat w godzinach szczytu zwłaszcza skręcając w lewo w kierunku Aldi). Tak jak Pan pisze Fromborska się buduje, osiedle niżej jest jak widać w trakcie zatwierdzania- ja naprawdę boję się co to będzie. Teraz jest problem a później ? Hashtagi: #Mieszkaniecczestochowskiej
  • Przepraszam, ale zapomnieliscie wspomniec, że przy ul. Fromborskiej w miejscu gdzie kiedyś była Spółdzielnia Pracy Inwalidów Postęp, deweloper wybuduje około 100 lokali. Nasi radni wyrazili na to zgodę, ale nie widzą, że w tym rejonie jest tylko drogowa jednojezdniowa, która już teraz nie radzi sobie z korkami.
    22
    4
    PatoUrzad(2026-01-09)
  • Ale kto wam każe jeździć tam samochodami. Okolica jest perfekcyjnie ogarnięta komunikacją miejską i drogami rowerowymi.
  • @Jajko - Miasto krótkich odległości. Nie możemy się rozlewać i sięgać za parę lat Tolkmicka. Zabuduje się plomby a nie osiedla łanowe. Co to za pomysł!!!
  • Tak jest. Ma się nie opłacać, 1-2 km to się piechotą chodzi a nie w jakimś aucie gnije. Pomyślunku trochę
  • Mam jechać w śnieżyca przy minus 10 na rowerze? Bo Komunikacja miejska w tym regionie jest słabo rozwinięta. W d- e byłeś i g-o widziałeś. Chyba nie mieszkasz w Elblągu
  • Rowerem, szczególnie przez królewiecka kolo wojska. Od ilu lat już budują tą szumnie zapowiadana ścieżkę rowerową ?
  • Brawo za najmądrzejszy komentarz.
  • Ja na komunikacje miejską nie narzekam codziennie rano do pracy i z pracy. Jestem szczęśliwy, spokojny, że takiego problemu nie mam i nie musze gnić w aucie. Zrobi się cieplej to jadę rowerem. Żyj zdrowo i ogranicz stres.
  • @Jajko - Oczywiście wszyscy wiedzą że miasto się korkuje, nie wiedzą tego tylko władze (pewnie kasa ze sprzedanej ziemi im to zasłania) i deweloperzy ale od nich to już gorszej masy nie ma. Jeżeli chodzi o korki to podam swój przykład z któregoś piątku, zator był od ronda przy szpitalu do ronda Żołnierzy Niezłomnych
    7
    2
    Stop betonowaniu miasta(2026-01-09)
  • super cieszę się że lubisz komunikację miejską, ja nie lubię pracuję stać mnie i potrzebuję przemieszczać się autem. Pamiętaj tylko że jak ja stoje w korku to ty w tym autosanie również
  • zbudują cześć i bed, ie do duuuuu... zaDKu
    0
    1
    Elblążanintoja(2026-01-10)
  • Sajgon z wielkiej litery!!! Pamiętaj
    0
    1
    Vie - Tnam(2026-01-10)
Reklama