UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Dla mnie to już przegięcie, robić taki cyrk o 1%-1.5%? W imię czego? Aby skupić na sobie uwagę korporacji? To szykowanie sobie bomby z opóźnionym zapłonem. Jak zwykle wartość tego co się ma Ci ludzie poznają jak to stracą.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    24
    5
    Pracownik2(2025-09-09)
  • @Pracownik2 - Chłopie, w innych spółkach GE w Polsce obligatoryjnie dają większe podwyżki co roku i bez żadnych negocjacji i awantur z zarządem. Niech chłopaki walczą, bo to co zaproponował zarząd GE Power (Vernova) to kpina w porównaniu do tego, co dostają pracownicy w innych spółkach tego samego "giganta".
  • @Pracownik2 - To jest sztuczne działanie pseudo związkowców co cichutko siedzieli jak odlewnie zamykali, sami czmychnelinna ochronkach do ZT. Teraz się wybielają, że niby działają.....
  • anonimie, daj dowody na to, twarde dowody, że związki milczały, kiedy kilka lat temu ameropejsy podjęły decyzję o zamknięciu odlewni. Możesz zgłosić się z takimi niedokumentami prosto do redakcji. Opublikują.
    6
    0
    KapitanSzyderca(2025-09-10)
  • @KapitanSzyderca - Ludzi zwolnili... Dowód nie wystarczający? Ale ok. Może i działali tylko nikt o tym nie wiedział i odczuł tego, z tego co "słyszałem" ( nie wiem jak było) to związkowcy dalej pracują a z kwalifikacjami jest " średnio". Jeszcze raz to tylko zasłyszane. Pozdrawiam
  • Co mieli zrobić? Zrzutę wśród pracowników na wykup odlewni, której warunki sprzedaży były i tak zaporowe? Bo finalnie nikt nie kupił. Nie pomyślałeś dlaczego? Jeśli decyzja o likwidacji zapadła hen daleko w stanach, to jedyne w tej sytuacji co związki mogły zrobić, to złagodzić skutki zwolnień. Kogo się dało, przenieśli na turbiny, kogo się nie dało, to przynajmniej dostał godną odprawę. Kto miał mało do emerytury, był w "ochronce", podpisał porozumienie z odpowiednią rekompensatą.
    3
    0
    KapitanSzyderca(2025-09-10)
Reklama