UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Niestety ale większość uczciwych, ciężko pracujących ludzi sobie nie zdaje sprawy, że tzw "startupy" służą wyłudzaniu unijnych dotacji. Powstaje sobie taka spółka, zazwyczaj "słup", ktoś im pisze projekt, że niby będą robić nowatorskie cuda na kiju, tzw pic na wodę, potem dostają kasę, często grube setki tysięcy czy nawet miliony, przez pewien czas udają, że coś robią, a potem się zawijają czyli likwidują spółeczkę, kasę zabierają, albo już wcześniej wydali u zaprzyjaźnionej spółki - często też "lipnej" - i pieniądz idzie do kieszeni. Niestety nikt nie kontroluje później wydatkowania środków przez start-upy. W Elblągu miliony zostały tak przewalone. Ale oczywiście - nikt - nic - nie wie..
  • Generalnie mam identyczne spostrzeżenia! Mój komentarz miał upewnić mnie, że dobrze pojąłem treść artykułu... , wybaczcie. Czyli, że królik i jego ferajna dostaną 10 baniek za trzyletnie doradztwo na rzecz tzw. strupów. To ja poproszę za lat trzy rozpiskę, sukcesów listę osiągniętych, dzięki namaszczonemu doradztwu. Chociaż info czy/i/lub, któryż strup przeżył tą pomoc. Ha ha.
Reklama