UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "I nigdy nie byłem w stanie ich zrozumieć. " sztuki nie trzeba rozumieć, form przestrzennych też rozumiałem, najpierw jako młodemu człowiekowi który dopiero co zaczął poruszać się sam po mieście były mi obojętne, w późniejszym etapie nie podobały mi się, teraz chyba są normalnością - ale przez wszystkie te lata byłem dumny, że są wyjątkowe i tylko u nas.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    22
    4
    okoniowaty(2022-12-11)
  • @okoniowaty - No, to teraz jesteś lepszy od wszystkich tych zwykłych ludzi, którzy w złomie widzą tylko złom. Zrozumiałeś prawdziwą sztukę i sam stałeś się artystą. Brawo!
  • @okoniowaty - Tez przechodzilem przez etap ze mi sie to podobalo. Ale z wiekiem zrozumialem ze to zwykly snobizm.
  • @Skorp - GM gratuluje odkrycia. Sztuka jest formą snobizmu. W końcu nie każdego Stwórca obdarzył wrażliwością w stopniu pozwalającym na jej odbiór. Faktem jest, że sztuka współczesna potrafi meandrować w dziwne rejony... No chyba, że mówimy o sztuce disco polo. Ona jest solidna i całkowicie zrozumiała dla prawie wszystkich. Jednak weźmy takiego Chagalla, który uparł się na kozy i skrzypce... i co to ma wspólnego ze sztuką ? ! Chyba tylko narodowość autora powoduje, że świat uznał to za sztukę... ? ! Albo te bazgroły po jaskiniach... toż to powinno się już dawno usunąć... a nie marnować forsę na konserwację i zachowywanie tych bohomazów. Albo średniowieczne, karykaturalne freski w kościołach... już dawno powinny zostać zamalowane portretami współczesnych bohaterów personelu naziemnego...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    2
    GłębokaMyśl(2022-12-12)
Reklama