UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Kto płaci za pobyt drużyn w Elblągu (noclegi, wyżywienie, bankiet)? Jakie korzyści wynikły z organizacji turnieju finałowego w roku ubiegłym? Chodzi mi o inwestycje, miejsca pracy, wpływy do budżetu z podatków przedsiębiorców? Przytoczone wspomnienia siatkarki mnie nie interesują, teraz też będą miały zapewne super warunki do życia i gry mimo mrozów, za które zapłaci podatnik.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    12
    Proszę o wszystkie koszty(2026-02-04)
  • @Proszę o wszystkie koszty - Zostań przedsiębiorcą, stwórz kilka miejsc pracy a potem rozliczaj, zacznij od siebie.
  • @Zostań przedsiębiorcą.... a kysz, zmykaj pomiocie tffu podmiocie. Sam sobie załóż! W części realizowanej z miejskiej kasy (obiektów Mosiru użyczanie i kimania najmowanie, żarłowanie itp sponsoringi) wykaz wszystkich kosztów Kowal publicznie omawia z zainteresowanymi. Szanowny pan już zaczął od siebie, stworzył i rozliczył ? No to jeśli niezainteresowany, to nie utrudnia innym... si?
    5
    4
    taka propozycja(2026-02-04)
  • @taka propozycja - Propozycja jest taka, weźcie się do roboty, pojedźcie na wakacje do ciepłych krajów, liczcie swoje pieniążki a nie rozliczacie jakieś grosze z którymi nie macie nic wspólnego. Ale cóż, mierni nie potrafią, tylko śledzenie, donoszenie i sączenie jadu bo żółć się ulewa i wyzywanie. Wszystko jasne, wiadomo co to za indywidua piszą.
  • @Proszę o wszystkie koszty - Ależ z ciebie ekonomista / krótkowzroczny /, taki aby to było dzisiaj? A co ciebie interesuje chyba ino własne ego?
  • no sam bym tego lepiej nie ujął. Co prawda impreza się jeszcze nie odbyła... , uaktywnił się tylko poganiacz niewolnych i sugeruje innym zmianę sposobu spędzania wolnego czasu na swoją ulubioną - liczenie pieniążków. Następnie ocenia (chyba swoje środowisko, jako że nie znam człowieka, więc nie moje)... , przepraszam pszepana, o czym pan pisze? Chyba nie w temacie!
    3
    2
    taka propozycja(2026-02-04)
  • @Proszę o wszystkie koszty - Promocja wizerunku miasta w takich imprezach to szansa na zainteresowanie młodzieży sportem. Organizatorzy zawodów ponoszą koszty imprezy, a miasto i lokalni przedsiębiorcy promują się na banerach reklamowych.
    4
    2
    Markkol1(2026-02-04)
  • @Markkol1 - Zainteresowanie młodzieży sportem. No koń by się uśmiał. A dostaną gratis bilety, czy dyrektorzy szkół nakaz pójścia w weekend?
  • Chyba wolę iść na Kebaba
  • @Markkol1 - Uufff, tom już spokojniejszy. Szpec powiedział, płacą organizatorzy - czyli kto końkretinie? Pytanie padło o koszta, nie o zyski (wątpliwe zresztą), których mierzalność jest dość znikoma i oddziaływująca bardziej na wyobraźnię (wizerunek, zainteresowanie). Dobrze wygląda natomiast na wniosku o dofinansowanie... ni? Uspokojony poniekąd zostałem. Gotów byłem pomyśleć, że te wszystkie, ostatnie, "wielkie" imprezy sportowe miały wspólny mianownik - wydojenie miejskiej (bardziej wszelkiej) kasy. Wnioskując po rozmiarach pewnej rady, będzie duzio atrakcji sportowych.
Reklama