UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • A ja powiem jako kierowca od 1973 roku i jeszcze dłużej pieszy, że od dobrych paru lat Zarząd Dróg i oficer rowerowy są obciążeniem Prezydenta. Czasami jak powyższa decyzja poprawiają poprzednie zaniedbania, ale 90 % uważam za błędy.. Nie rozumieją, że Eg. to miasto bardzo zmotoryzowane i rozległe i chcą nas na siłę wsadzić na rowery niezależnie od wieku i nakłonić do pieszych wędrówek z ciężkimi siatkami z zakupami.
  • To nie chodź po zakupy to nie będziesz dźwigał!!! Albo zamów sobie ubera!!!
  • Niby tak rozległe miasto a np. autobus linii 17 odjeżdża je naokoło w 40 minut. Samochodem z Zawady na Zatorze jest około 15 minut. Przyznaj, że jesteś przyspawać do auta a nie bawialni prawisz o mocno zmotoryzowanym mieście.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    12
    Czytalski(2026-01-09)
  • Elbląg miastem rozległym ?? z Zawady na Zatorze zdrowa osoba w sile wieku jest w stanie dojść poniżej minuty. No chyba że do miasta zaliczasz lasy koło Łęcza i Rubna
    1
    17
    okoniowaty(2026-01-09)
  • @okoniowaty - Przeczytaj jeszcze raz co napisałeś... "Poniżej minuty" :)
  • Mieszam w Elblągu, mam dwójkę dzieci i od kilku lat żyję bez samochodu (choć mam prawo jazdy). Po prostu nie widzę sensu utrzymywania auta. Przecież to miasto można pokonać z buta wzdłuż i wszerz w max 30 minut. Do tego jest komunikacja miejska, a w razie nagłej potrzeby - taksówki. A niby to my młodzi jesteśmy dzisiaj tacy wygodni, a Wasze pokolenie miało trudniej 😉
    2
    2
    Pieszy z wyboru(2026-01-10)
  • masz rację coś popieprzyłem, miało być poniżej 60 minut
    1
    0
    okoniowaty(2026-01-10)
Reklama