UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Teraz jeszcze tylko Kolej Nadzalewowa Elbląg- Tolkmicko- Frombork- Braniewo i region będzie turystyczną perełką. Ostatnio odpoczywałam w Nowej Pasłęce i jestem zachwycona regionem. Pozdrawiam z Bydgoszczy.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    40
    3
    umbra(2022-08-24)
  • @umbra - Owszem, w regionie jest pięknie, ale nie od dzisiaj. Bez kolei nadzalewowej jest perełką, ale turyści szukają innych perełek, jak tego nie zrozumiesz to nie zrozumiesz, że reaktywacja kolei nadzalewowej nie ma sensu. A koleją będą wozić węgiel, do Bydgoszczy też.
  • @umbra - 10/10.Kolej nadzalewowa to była perełka tego regionu. I ona powróci.
  • No I bardzo dobrze, żeby region się rozwijał potrzebny jest ruch w interesie, zamykaniem, wykluczaniem - można osiągnąć spokój, który jest potrzebny, ale na cmentarzu. Nie wszystko w życiu jest opłacalne I daje zysk, muzea, parki, rezerwaty, nie są dochodowe, ale są niezbędne do normalnego życia, dają nam relax, wypoczynek, dzieciom zabawę, I równowagę psychiczną, kolej nadzalewowa która oprócz walorów sentymentalnych, turystycznych a tak że po uruchomieniu portu jest jak najbardziej gospodarczo wskazana, ze szczególnym naciskiem na zwrot "jak najbardziej " Jeśli tego nie rozumiesz, albo I nie chcesz zrozumieć, to opuść ten region I nie mąć I nie przeszkadzaj, zobacz ile już folksdojczów (miliony) wyjechało I tylko wracają by się pokazać, zaszpanować I namącić w głowie takim jak Ty. Większość z nich nie ma żadnych praw obywatelskich. Ich patriotyzm I moralność ogranicza się do zarobków osiąganych na zmywaku, szparagach, podcieraniem niemieckich staruchów I jest poniżej moralności panienek z domów publicznych, ktore w większości czerpią o wiele więcej przyjemności.. amen
    4
    2
    Skumbria do umbra(2022-08-25)
  • @Skumbria do umbra - Nie wiem jak jest z twoją moralnością, ale w główce to masz papkę. Wyrażenie własnego poglądu, który jest inny niż twój, to mącenie i przeszkadzanie. Może ty "myśli" nie możesz zebrać do kupy, właściwie one są od d..... Bezczelnością jest sugerowanie (niemal nakaz) opuszczenia regionu z powodu posiadania innych poglądów niż twoje, jakim prawem, za kogo się uważasz? No widzisz, ja zostaję podoba mi się tu, zwłaszcza, że po nocy nastanie znowu dzień. Ruch w interesie, o tak, ale wynik musi być dodatni, tak polscy patrioci rąbią ruch w interesie, ale swoim. Przykłady: elektrociepłownia ostrołęcka, nowoczesny prom, teraz CPK. Jest ruch w interesie, ciepłe posadki za pieniądze publiczne czyli tych, którzy płacą podatki (hmmm. pewnie nie wiesz co to znaczy). Jeśli całą emigrację zarobkową określasz mianem "folksdojczów" (nie masz pojęcia kim był folksdojcz).... jesteś przepełniony zazdrością i nienawiścią, jakież to patriotyczne. Kim są zatem emigranci ekonomiczni z np. Ukrainy i Białorusi w Polsce? Powtarzasz jakieś bzdurny stereotyp jakoby wszyscy Polacy na emigracji pracowali na zmywakach, zbierali szparagi a Polki "pracowały" w burdelach. "Walory sentymentalne" garstki starców mają doprowadzić do reaktywacji kolei nadzalewowej? Bzdura. "Do czego ogranicza się twoja moralność" ? To nicość. Idź pomódl się, wiwat partia
  • @Skumbria do umbra - Brawo brawo brawo, właśnie tak jest jak napisałeś!!!!!
    3
    1
    Tomasz q(2022-08-25)
Reklama