UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • I czy nie warto w tym samym miejscu na miejscu tymczasowego mostu postawić taki naprawdę dodatkowy most stały? Sami państwo zobaczcie ile to by rozładowało natężenia w ruchu na tym odcinku miasta. Wystarczy tylko chcieć i pomyśleć!
  • W kasie niestety pusto i nowego mostu szybko nie bedzie
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    16
    4
    drzewiak(2026-09-28)
  • @drzewiak - Oczywista, oczywistość ale to już pytanie do nowego gospodarza bo ten nasz obecny nie chce nawet rozmawiać o metropolii z Gdańskiem i w sumie spoczął na laurach. Jestem zawiedziony strasznie i rozczarowany ale to już temat zamknięty. teraz czekamy już tylko do wyborów.
  • O ile doczytałem to odłożył decyzję o przystąpieniu do metropolii, żeby najpierw wzmocnić pozycję Elbląga i uniknąć marginalizacji miasta na rzecz Gdańska. W zasadzie patrząc na brak pomocy (lub wręcz jawną niechęć) ze strony Gdańska to lepiej zrobić swoje i próbować potem doprowadzić do partnerstwa a nie poddaństwa.
  • O ile doczytałem to odłożył decyzję o przystąpieniu do metropolii, żeby najpierw wzmocnić pozycję Elbląga i uniknąć marginalizacji miasta na rzecz Gdańska. W zasadzie patrząc na brak pomocy (lub wręcz jawną niechęć) ze strony Gdańska to lepiej zrobić swoje i próbować potem doprowadzić do partnerstwa a nie poddaństwa.
  • Ale nowość ! O tym pisałem już rok temu. Nawet ten most jeszcze by długo posłużył ale jest za niski, jak można przepływ zablokować dla wyższych statków. Most zwodzony w Ostródzie jest cudem natury a oni zamykają przepływ przez Elbląg do Gdańska ? Fatum ?
  • W tym niby subregionie to w Tolkmicku żebrze Straż Pożarna i woła o zrzutkę na podnośnik www.portel.pl więc o jakiej marginalizacji ty piszesz czy pomocy skoro nawet na takie podstawy i sprzęt trzeba żebrać w naszym regionie a raczej subregionie. Nie chcą nas bo tu piszczy bieda i płacze.To my potrzebujemy wsparcia i zabiegania o to a nie bogaty Gdańsk.
  • @rsr - Mało tego stworzyli specjalna ustawę gdzie Elbląg może i powinien dołączyć do metropolii gdańskiej tylko pan prezydent woli subregion a o tym pomyśle chce zapomnieć i zapomniał mimo glosowania jednogłośnie za wejściem przez całą radę miasta!!! To jest poddanie się bez walki i oddanie całej tej inicjatywie braku dalszej reakcji i działania. Ja się czuje oszukany.
Reklama