UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Wina tylko i wyłącznie samych polityków szczujących juz nas wszystkich ze wszystkimi. Nie mamy juz żadnych świętości a wszelkie autorytety są już podeptane lub zdewaluowane a resztę czeka nas nicość i koniec cywilizacji jako takiej bo zło i władza oraz pieniądze to wyznacznik sukcesu a wrazliwość i miłość słabością. Dopóki przemoc będzie na piedestale w sporcie i na ulicach nie oczekujmy zmian ani żadnych cudów bo te zaczynają sie w domach od samego urodzenia poprzez rozwój duchowy i emocjonalny a dziś nie dostarczamy czułości i wartości które nas ludzi ucywilizowały a które dziś nic juz nie znaczą na rzecz patoligii szeroki rozumianej i dostepności wszelkiej maści używek. Nie wiem od czego zacząć ale zawsze od samych siebie i od siebie samych oczekujmy przyzwoitości i dobrych wzorców a nastepnie od innych. Ten świat przeraża coraz bardziej a miłość do życia jakiegokolwiek straciło na znaczeniu bo cel uświęca środki tylko że na końcu tych chciwych celów nie ma juz nic tylko pustka.
  • Polityków? Rozumu swojego nie masz? Dzisiejsi rodzice przerzucają wychowanie na szkołę i nauczycieli. Moje pokolenie takie wspaniałe. Tylko telefony i pogoń za hajsem, zamiast rozmawiać z dzieciakami
  • A kto tę szkołę kształtuje i wszystko o czym decydują to politycy właśnie. Tak właśnie to oni. Ty się możesz polityką nie interesować a polityka tobą jak najbardziej i to ona decyduje o takim a nie innym stanie rzeczy. Kto dziś chce powszechnego dostępu do broni palnej w Polsce? Nawrocki i Konfedreacja! Więc nie mów mi że to nie wina polityków i że to nie oni decydują o tym wszystkim co nas otacza bo tylko i wyłącznie oni za nas decydują. Wartości prawicowe i lewicowe to jakaś mistyczna fikcja aby nas tylko polaryzować dla ich własnych celów a nie społeczeństwa czy narodu.
  • MariuszLewandowski-Fc Pogląd podzielam a drobną różnicą - na przemoc trzeba reagować... Kiedyś dawno temu w Pałacyku doszło do spory z pewną grupą młodych Panów. Pierwsza "solówka" zakończyła się pokazowym nokautem gościa którego mój kolega położył jednym strzałem. Ja byłem drugi a mój przeciwnik wyprowadził kopnięcie obrotowe. Zacząłem się śmiać i niemal kłaść się ze śmiechu po czym zrobiłem koledze wykład i pokaz z stosowania tej techniki. Okazało się że panowie przyjechali na zawody w karate o wpadli się zabawić. Oczywiście do kolejnych solówek nie doszło za to zgodnie wróciliśmy do baru spełniając toasty za naszą znajomość. Agresja jak widać ma czasami bardzo pozytywne następstwa i wielu przypadkach znajomość rozpoczęta od sporu czy bijatyki zmienia się w pełną szacunku przyjaźń...
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2026-10-09)
  • MariuszLewandowski-Fc System edukacji domowej powinien uzupełnić edukacje szkolną ale to by wymagało tworzenia klas i programów w oparciu o przekonania społeczne i polityczne rodziców. Klasy musiałby być zatem kilku osobowe - co jest raczej nierealne. Wniosek - edukacje szkolną trzeba zastępować edukacją pozaszkolną w której rodzice mają brać udział nie jako statyści ale jako wzorce osobowe i ambasadorzy myśli które chcą przekazać nie tylko swoim dzieciom ale i pokoleniu budując pozycje swoich dzieci w grypie = teza że niedaleko pada jabłko od jabłoni jest prawidłem społecznym. I warto je wykorzystać ale czy jest to realne - nie wiem
    1
    0
  • MariuszLewandowski-Fc A powinni ja kształtować rodzice księża i nauczyciele. Wprowadzenie religii do szkół było największym błędem Kościoła i pora to zmienić. Religia ma kształtować system wartości a ten nie podlega ocenie, Dzieci w szkołach powinny mięć zajęcia ze strzelania bronią pneumatyczną / podczas jednego z Piegusów zrobiliśmy takie stanowisko strzeleckie już w 1987 chyba / a młodzież szkolna z broni małokalbrowej potem standartowej broni wojskowej a dla chętnych - ze strzelań wyborowych może z też z snajperki / to dwie różne specjalności o czym czasem zapominamy / Broń w Polsce zawsze była w domach mieszczan i siedliskach szlachty i w dworkach i w zamkach. To powodowało że w domach młodzi ludzie uczyli się z niej korzystać. Jesteś nieukiem i nie masz elementarnej wiedzy o Polsce i Polakach. Dostęp do broni czarnoprochowej / w tym replik dawnego Pacemekera / jest legalny a wypadki jej przestępczego użycia można policzyć na palcach chyba jednej dłoni.
    0
    0
Reklama