UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • O co ta wojna, chyba lepiej, że pod śmietnik niż do lasu. Miejskie śmieci ma sprzątać miasto i jakie to ma znaczenie czyj to śmietnik!!
  • o to, że jak częściej wywozi MPO, to wspólnota płaci więcej, tak ciężko to ogarnąć, jak ci karyna lata na pazury co dwa tygodnie to musisz wyskakiwać z kasy częściej, czyli płacisz więcej...
  • O kasę misiu o kasę. To nie jest epoka gdzie śmieciarz za 20zł przyjął kontener na lewo na pakę W tym momencie sensu nabierają szlabany i wiata dostępna w obrębie budynku. Zdziwiłbym się jakie eleganckie Panie i Panowie z domków jednorodzinnych pakują swoje śmieci i podrzucają pod najbliższy znany sobie blok. Bo przecież zgłoszony ma jeden pojemnik 120L za zmieszane a śmieci mają pod korek.
  • Co Ty gadasz każdy mieszkaniec miasta odprowadza opłatę za śmieci, czy wywalę tu czy tam to nic nie zmienia. Dlatego dziwią mnie te zamykane śmietniki! Bo przecież poid zamkniętym śmietnikiem też można wyrzucić.
  • Chyba przysnałeś w czasie zbierania odpadów! I mpiszez bzdury chłopcze w krótkich porteczkach!
  • Czy firmy sprzątające nie biorą czasem udziału w przetargach i mają płacone z góry za sprzątanie zgodnie z kontraktem? Czemu zatem większa ilość śmieci powoduje większą opłatę? Czy jak ktoś ma mało śmieci lub wcale, to firma sprzątająca mu wtedy tę opłatę adekwatnie obniża?
  • a dlaczego ludzie, którzy tam mieszkają mają płacić za twoje śmieci?!!!!!
  • dlatego, że wy mieszkańcy domków jednorodzinnych żeby nie zapłacić dużo za śmieci podrzucacie pod śmietniki innym bo tak wam wygodnie i dlatego śmietniki są zamykane!!!!! i jak pisze na każdej wiacie śmietnikowej, że to jest dla mieszkańców danego osiedla a nie dla całego miasta!!!!!
  • To co byś powiedział, jakby mieszkańcy najbliższych bloków wywalili swoje śmieci pod twój śmietnik pod twoim zasr... ym domkiem? Twoja wypowiedź świadczy o tym, że też podrzucasz innym swoje odpady. Tak właśnie robili właściciele domków na nowych Bielanach, póki wspólnoty nie zamontowały bram. Rano jechali sobie do pracy i podrzucali worki albo gruz budowlany z wykańczania domków pod śmietniki na sąsiednim mini osiedlu bloków. Nowobogaccy cwaniacy, których nie stać na zapłacenie za wywóz swoich śmieci - żenada!
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    13
    0
    żenada(2025-09-03)
  • "Co Ty gadasz każdy mieszkaniec miasta odprowadza opłatę za śmieci, " - czy ci tak trudno to pojąć że jak mi z kilku bagażników wywalą to ja nie mam gdzie wrzucać i bajzel się robI? I jak nieposegregowanego mi nawalą to mi opłaty podniosą? Dlaczego te brudasy u siebie nie wyrzucają?
  • to nie są miejskie śmieci (śmieci wytwarzane przez miasto) to są śmieci mieszkańców i to mieszkańcy są odpowiedzialni za ich prawidłową segregację.
    1
    0
    Obserwator 1(2025-09-04)
  • Takie, że za wywóz śmieci płacą mieszkańcy bloków a cena za wywóz śmieci zależy od ich segregacji.
    0
    0
    Osiedlowiec(2025-09-04)
Reklama