UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Trzeba powiedzieć wprost KO nie radzi sobie z zimą. Sytuacja w regionie Warmii Mazur oraz w Pomorskiem jest tragiczna. Zbyt mało pługów zbyt mało piaskarek. Destabilizacja Państwa.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    55
    61
    Już się nie uśmiechamy(2026-01-12)
  • @Już się nie uśmiechamy - Geniuszu, czy wg ciebie jakikolwiek rząd w tym kraju, począwszy od 1920 roku dałby sobie radę z taką ilością opadów? Bicie piany każdy potrafi robić. Jestem daleki od bronienia kogokolwiek, ale obiektywnie patrząc takich opadów śniegu nie było od co najmniej 10-15 lat. Poczytaj sobie co się dzieje w Niemczech, Holandii, etc. Przy ciągłych opadach śniegu i silnym wietrze odśnieżanie przypomina syzyfową pracę. Trzeba dać służbom 2-3 dni i ogarną. Skończcie z tym defetyzmem bo to jest co najmniej śmieszne. To samo zdjęcia chodników nieodśnieżonych. Jak komuś zima i śnieg przeszkadza niech się przeprowadzi na południe Włoch.
  • @Uuu - Ty Bredzisław! Weź ty się zaznajom z materiałami na temat zimy zeszłego stulecia z 1978/79.A później tu wróć i ewntualnie coś napisz...
    15
    4
    Snowflakes around me🤦🏻(2026-01-12)
  • @Uuu - Człowieku, to nie jest zima. Przestań bronić czegoś, czego nie da się obronić.
    11
    1
    ja elblazanin(2026-01-12)
  • @Uuu - Rozumiem że Bronisz nieudaczników z KO ale jesteś w błędzie. Latach 70-80 były takie Zimy że jeździło się w wydrążonych tunelach które miały 2 metrowe ściany ze śniegu. Przez lata nie inwestowano w sprzęt do odśnieżania a gdybyś był w temacie to byś wiedział co jest produkowane co jest w Polsce. Pługi kolejowe zlomowano. Zamiast inwestować w Polskę to rząd KO wysyła nasze pieniądze na wschód do rezunow. Kolejna kwestia to przetargi na odśnieżanie. Przecież te przetargi to jeden wielki wał. Wygrywa ktoś kto sprzętu nie ma albo ma wątpliwej jakości i w małej ilości a później mamy to co mamy. Ten obecny rząd zawiódł już na każdej linii i w każdej dziedzinie.
    9
    6
    Już się nie uśmiechamy(2026-01-12)
  • @ja elblazanin - Obecne "rządy" o nic nie dbają ale ich wyborcy będą ich bronić jak niepodległości.
  • @Snowflakes around me🤦🏻 - Bredzisz ty o zimie stulecia, zaznajom się z materiałami z tamtego okresu jak było życie sparaliżowane. Takiej zimy jak obecna dawno nie było i to jest fakt, a o podobnym paraliżu jak wtedy wystąpił nie ma mowy. Możesz nie wracać, bo piszesz bzdury.
  • @Już się nie uśmiechamy - Trzeba mieć siano w głowie żeby tak napisać. Gdzie są pisowskie chłopy? Dlaczego nie pomagają? " Życie nie tylko po to jest by brać"
    5
    6
    Tylko daj i daj(2026-01-12)
  • Paraliż to występuje u ciebie, w tej części ciała która jest najwyżej jak stoisz! Wszyscy inni tutaj też się mylą, prawda? Wtedy dopiero mogło być życie sparaliżowane, ale nie zamarło. I toczyło się dalej! A teraz przy kilku centymetrach śniegu tragedię ogłaszają, bo się na kostki nóg obutych w "adidasy" i coś co kiedyś było składową skarpet, śniegu nasypało. Olaboga! Aha! Z ostatniej chwili! Idź przejedź się pociągiem. To tak a propos tego, cyt: "o podobnym paraliżu jak wtedy wystąpił nie ma mowy".
    7
    2
    Snowflakes around me🤦🏻(2026-01-12)
  • @Snowflakes around me🤦🏻 - W tamtych latach jeździłam pociągami i wiem jakie były opóźnienia. A teraz to życie się nie toczy?, twoje może zamarło już jakiś czas temu. To tamtej zimy były odwołane zajęcia w szkołach. "Kilka centymetrów śniegu", miary też mylisz. Kto i gdzie ogłasza tragedię? Informowanie o utrudnieniach nie jest ogłaszaniem tragedii, kto tak ten bezmyślny organ u ciebie zmanipulował?. Ja wsiadam do samochodu i jadę gdzie chcę. Masz dużo ograniczeń, a pamięć już zawodzi.
  • @Już się nie uśmiechamy - psisiurki to w imie trawe malowali na zielono-dawali radę!
    0
    1
    kefirek robert(2026-01-12)
Reklama