UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ja tam także wolę chronić swój wizerunek publiczny. to gdzie jestem to mnie intersuje i nie chce aby ptoem cały swiat to widział i ogladał moja rodzinę czy znajomych, tak samo nie wyraziłbym zgody na publikowanie mojego wizerunku bez mojej zgody w internecie. To jest prawnie chronione, nie wiem dlaczego nikt się nie pytał o zgodę ludzi. to że ktoś gdzies idzie i gdzieś znajduje sie fotograf nie znaczy że ma prawo robic komus sesję zdjęciową i zarabiać na kimś bez jego zdoby. tak samo na imrpezach. straszne czasy, ingerowanie w czyjej życie i bach sprzedaż do sieci, chora mania medió xxi wieku. Nie pozwalam im na to i zawsze każe wykasować!
  • Doucz się trochę przepisów. Wizerunek publiczny? :D To samo się wyklucza. Na tych zdjęciach osoby są ujęciem szerszego kadru, stanowią szczegół większej całości, więc te wywody o ochronie wizerunku to se możecie wsadzić. Trzeba było nie przychodzić na taką imprezę.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    3
    Ploterek(2025-06-30)
  • @Ploterek - Jeśli chodzi o robienie zdjęć, jest to legalne lecz zamieszczanie ich z wizerunkiem bez zgody jest łamaniem prawa. Zawsze istnieje możliwość "blur"
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    0
    meziiiii(2025-06-30)
Reklama