UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Dramatem to jest liczba osób zdających. Nie wiedziałem że mamy aż tak zatrważająco słaba demografię w mieście. Jak ja zdawałem mature, nie aż tak całkiem dawno bo 15 lat temu w takim IVLo było nas 37 osób w klasie a klas było 7 a tu patrzę raptem 50 osób na całą szkołę. Szok. Do tego większą część wyjedzie na studia i tak już zamieszka, a w Elblągu zostanie raptem może 100-200 potencjalnych pracowników. Totalna klapa. Panie Prezydencie tu potrzeba pilnej pracy by coś tu zmienić, zająć się gospodarka tego miasta bo zaraz pozostanie tworzyć tylko domy spokojnej starości.
  • Żeń się i 3/4 dzieci. Jedyny sposób. Prezydent ci w tym nie pomoże; )
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    12
    2
    jojoba(2025-07-08)
  • @jojoba - Jeśli steorzy warunki atrakcyjne dla młodych to będą ciągnąć tu tłumy chętnych do zamieszkania.
  • @jojoba - To jasna sprawa, ale chodzi tu o to by zachęcić tych nielicznych młodych by zostali w mieście i tu pracowali, a nie wyjeżdżali do Trójmiasta czy warszawy
  • @jojoba - Może ich i zrobić 10,jak wszyscy wyjadą to nie ma to żadnego znaczenia.
  • @jojoba - jak zrobić trzy czwarte dzieci?
  • To nie jest demografia Elbląga; ). Nie wziąłeś pod uwagę, podobnie jak autor opracowania, że do szkół średnich w Elblągu chodzą też dzieciaki z terenu powiatu. Za Twoich czasów też tak na pewno było. Tak że jest znacznie gorzej.
  • Jest publikacja osoby 18-24 w Elblągu nie mają pracy, zostają najgorsze pracę. Bezrobotnych 40% wśród młodych.
Reklama