UWAGA!

Drogi Czytelniku,

uprzejmie informujemy, że w związku z wejściem w życie Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych stworzyliśmy zgodną z nim politykę prywatności. Regulacje RODO zmuszają nas do wystąpienia z prośbą do Ciebie o zaakceptowanie jego postanowień, chociaż z praktycznego punktu widzenia nic się nie zmienia w sposobie korzystania z naszego serwisu.

Jedyną rzeczą, która może budzić Twoje obawy jest profilowanie. Wyjaśniamy, że w naszym przypadku, tak jak dotychczas, skutkuje ono wyłącznie tym, że jeśli uprzednio byłeś/aś na stronie jakiegoś biura podróży, to z dużym prawdopodobieństwem nasi zaufani partnerzy reklamowi tacy jak Google serwować będą banery z widokami złocistych plaż.

Prosimy zapoznać się z polityką prywatności stosowaną na naszej stronie i zaakceptować jej postanowienia.

Może później

Piękne ciastka

Elbląskie ciastka smakowały krakowiakom, informował Elbląski Głos Wybrzeża z 27 lutego 1957 r.

Celem wyłonienia najlepszej pracowni, która reprezentowałaby polską produkcję cukierniczą na wystawie w Dusseldorfie – Ministerstwo Handlu Wewnętrznego zorganizowało w dniach 15 i 16 ub. m. w Krakowie krajową wystawę cukierniczą.
     Wśród piętnastu zespołów, jakie wytypowane zostały do konkursu, znalazł się także zespół Elbląskich Zakładów Gastronomicznych „Tęcza”, który – jak już donosiliśmy – zajął w eliminacjach wojewódzkich I miejsce.
     Do sukcesów swych zespół dorzucił jeszcze jeden „krakowski”, a mianowicie wyróżnienie w postaci dyplomu za produkcję masową. Indywidualnie mistrz cukierniczy, Jan Sanocki za swoje eksponaty „wazon z kwiatami” i „album wybrzeża” otrzymał dyplom uznania.
     Samo stoisko EZG cieszyło się dużym powodzeniem wśród zwiedzających. Szczególnie podobały się takie eksponaty, jak: „Wieża Eiffla”, „Owoc” i „Pirat” – żaglowiec na pełnym morzu.
     Smakowały także mieszkańcom nadwiślańskiego grodu elbląskie ciastka, o czym świadczy fakt ich szybkiego wyprzedania. Słowem, elbląscy cukiernicy odnieśli jeszcze jeden sukces, tym większy, że w skali krajowej. Fakt ten świadczy najlepiej o umiejętności młodej pracowni EZG.
     Szkoda tylko, że tych smacznych i pięknie wykonanych ciastek nie mamy na co dzień.
     
oprac. Olaf B.
Polub ten artykuł
Polub portEl.pl
A moim zdaniem...
Reklama