UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Wszystkim obrońcom absurdom: umiem obsługiwać butelkomat, zależy mi na ekologii, umiem sortowac ale przez to że spółdzielnie, państwo obarczaja mnie większymi podatkami, opłatami a miało być taniej i jeszcze podwyżki robią, zabierają czas, robia z ludzi śmieciarzy, a wolałem butelkę do smieci wrzucić, a teraz trzeba oddać bo jednak dlaczego mam dorabiać innych, to to jest ABSURD! Dlatego ja przestałem segregować, przestałem kupować opakowania zwrotne i mam spokój. Zawsze można uciec od absurdu i nacisku państwa na obywatelka. Krytyka po mnie spływa jak olej po teflonie. Ty ten od tych rysunków nawet tego nie otworzyłem, nie sil się, nie zabolało mnie :D hehehe
  • Z ciebie nie trzeba robić SMIECIARZA skoro potrafisz nawet pod własne okno wyrzucać śmieci to chyba już nim jesteś
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    4
    Na złość Polsce?(2026-05-05)
  • Przestałeś segregować widocznie Ciebie stać na podwójną stawkę za odbiór. Tylko mieszkając w bloku albo szanujesz decyzję wspólnoty i segregujesz albo robisz pod górę innym i tylko w internecie jesteś cwany. System padnie albo wszyscy zostaniemy śmieciarzami. A dlaczego butelki są takim problemem. Warte po 1PLN. Bo sklepy nie są od kolekcjonowania butelek liczonych w tysiącach. Zaraz karton po mleku albo po soku obarczą kaucją i taniej będzie wyciskać pomarańcze niż latać po punktach zbiórek i automatach.
  • Tak to jest ABSURD. Co komu przeszkadzały kosze żółte na plastik. Co zmienia się w systemie recyclingu? Te nietknięte butelki w automacie zostaną powtórnie napełnione. Wolne żarty. Ten pośredni punkt na sklepie i obciążenie konsumenta 0,50 zł za butelkę do odzyskania. A to 3,00 zł na zgrzewce wody. A jeżeli kaucji nie było zgniatałeś i cyk do kosza plastik. Zauważyłem, że w Majówkę na Bulwarze mało się dwóch nie pobiło o butelki i puszki wybierane z pojemników rozstawionych na Starym Mieście. Beneficjenci systemu kaucyjnego będą obsługiwać teraz imprezy masowe ze swoimi prywatnymi workami na śmieci wypełnionymi plastikiem i puszkami.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    1
    Marcin40(2026-05-05)
Reklama