UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Rafał Traka pewnie jest z PiS bo zadaje pytanie pod publikę jakby nie było dostępu do firmy ! Nie zauważyłem by któraś inwestycja szła pełną parą, to samo jest z nadbrzeżem ! Była cicha nadzieją że latem będzie deptak a tymczasem widzimy czekanie na jesień, ulewy które zablokują dalsze terminy i tak do lata ale następnego. Nie wypada mi jako staremu budowlańców i narzekać na innych w podobnym fachu ale krew zalewa kiedy marnują się dni i tygodnie pięknej pogody ! Kiedy widzę najpierw wykop na cztery metry pod osiedle na warszawskiej, potem zasypanie i czekanie bez końca to pozytywnie nie ma szans patrzeć na przyszłość ! Dzieje się sporo i trzeba przyznać pod wodzą obecnego prezydenta Elbląga ale te plany i zarysy przyszłych budowli jak hotel przy moście to to trochę na wyrost bo aż strach myśleć jak ta Warszawska będzie zablokowana. Tak czy inaczej pisze to okiem budowlańca a nie klakiera partyjnego by zaistnieć bez sensu....
  • Dziwi mnie ta argumentacja, zwłaszcza że piszesz ją z perspektywy osoby z branży budowlanej. Jako fachowiec powinieneś doskonale odróżniać inwestycje miejskie, takie jak remont torowiska czy prace na nadbrzeżu, od inwestycji prywatnego dewelopera, jak budowa przy ulicy Warszawskiej. To zupełnie inne podmioty, inne procedury i zupełnie inne mechanizmy finansowania - wrzucanie tego do jednego worka jest, delikatnie mówiąc, mało profesjonalne. Co do samej oceny tempa - nie wiem, skąd wniosek o „czekaniu do jesieni”. Na nadbrzeżu prace idą pełną parą i codziennie widać realne postępy, więc Twoja teoria o wyczekiwaniu na ulewy nijak się ma do rzeczywistości. Swoją drogą, piszesz, że nie jesteś „partyjnym klakierem”, a jednak nie przepuściłeś okazji, żeby wbić szpilę opozycji i zacząć od ataku na PiS. Skoro tak bardzo przeszkadza Ci upolitycznianie spraw miasta, to może warto zacząć od siebie i oceniać fakty, a nie szukać wszędzie politycznych układów?
  • To okiem budowlańca powinieneś wiedzieć, że palcem nie kiwniesz dopóki zakres zmian, prac dodatkowych nie pokaże się na aneksie do umowy. A czarno na białym masz napisane, niezgodność planów z tym co ujawnił wykop. Budowlanka w sektorze publicznym to nie tylko budowanie pięknych obiektów za miliony, to również prace brudne, jak te na załączonym obrazku. Taką rolę ma Pan Traks, żeby pytać. Wolę żeby pytał merytorycznie i uzyskiwał odpowiedzi na temat. Bo jak kolejny raz zorganizuje konferencję prasową aby przypomnieć jaki rząd dał na kąpielisko to wtedy można z nim jechać do spodu za ustawki pod publiczkę.
Reklama