UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • O mój Boże. .. Co się stało? Tak nagle i w tak młodym wieku? - Świętej Pamięci ksiądz infułat Mieczysław Józefczyk, który był pod wielkim wrażeniem wiedzy p. Wiesi Rynkiewicz - Domino, zawsze mówił, że "wielu profesorów zazdrości jej tego magistra". Do annałów historii Elbląga przeszła wigilijna relacja p. Wiesi spod ołtarza z kościoła Trzech Króli w Katedrze Elbląskiej. Ona tak pięknie i soczyście opowiadała o tym ołtarzu, że słuchacze byli zdziwieni, że już minęły 2 godziny. .Jej opowieści o elbląskich zabytkach nie miały sobie równych. Jeszcze kilka dni temu dzwoniliśmy do p. Wiesi w sprawie kartuszy trumiennych rodu von der Groeben i von Bodeck/Bodecker. Odebrała telefon i słabym głosem powiedziała, że jest w szpitalu, że źle się czuje. Ale odpowiedziała na postawione pytania. To wielka strata dla elbląskiej kultury, historii i animacji życia kulturalno - historycznego - zobaczywszy przede wszystkim kawiarenki "Clio". A przecież p. Wiesia żyła b. skromnie i była nad wyraz skromną osobą i nie wymagała od życia wiele. - Wielkie współczucie dla p. dr Jerzego Domino. - Kochana Wiesiu - spoczywaj w pokoju. R. I. P.
  • @erg. - Interesuje mnie Państwa pytanie o rod Von Bodeck, nie znałam Pani Wiesławy, ale składam kondolencje dla bliskich
Reklama