UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • @Tomasz85- czy znasz wysokość składki zdrowotnej, jaką płacisz z tzw. własnej kieszeni ? Wynosi ona 1,5% procent naszych zarobków. Od każdego zarobionego 1000 zł płacisz 15 zł na Twoje leczenie. Ta zawrotna kwota ma wystarczyć na ewentualne leczenie w podstawowej opiece, szpitalne, specjalistyczne, rehabilitację i tanie leki. Nie da się tego wszystkiego pokryć z tak niskich składek. Obecny rząd już to wie i szykuje zmiany, będziemy płacić całe 9%. Podejrzewam, że tak, jak PO zaszkodziła reforma emerytalna (bo społeczeństwo chce krótko pracować, mieć wysoką emeryturę i dłgo ją pobierać), tak PiS straci poparcie wprowadzając pełną płatność skł. zdrowotnej, czyli nie 15 zł a 90zł od każdego tysiąca.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    18
    babunia(2021-07-13)
  • @babunia - ale bzdury piszesz każdy kto płaci składkę zdrowotną, płaci kwotę 381,81zł. nie wiem skąd te 1,5% bierzesz. Jesteś przykładem tego jak polskie społeczeństwo jest nie świadome podstawowych spraw życiowych. A to że obecny rząd chce wprowadzić wysokość składki uzależnioną od dochodu to po prostu złodziejstwo no chyba że wraz ze wzrostem składki zwiększa się ilość i jakość usług to ok.
  • @babunia - Od 2009 roku na moje leczenie wydano 1600 pln. według konta e-pacjent. Myślę, że zarabiając w tym czasie 2000-4500 pln. Ostatnie 4 lata nie schodząc poniżej 2700 pln. Netto - mam jeszcze nadywżkę, a mimo to gdy zachoruję będą chcieli bym płacił. A lekarz specjalista na NFZ za miesiąc minimum, ten sam lekarz, w tym samym budynku, na tym samym sprzęcie tylko prywatnie za 150 pln. w ciągu dwóch dni.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    20
    0
    Tomasz85(2021-07-13)
Reklama