UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Niech zgadnę produkcja ( Halex, Wójcik, Dre itp) +PKS, Tramwaje+ handel ( Biedronka, Lidl, Dino itp) i nic innego rozwojowego w tym mieście. Od lat żadnych nowych stanowisk pracy w mieście. Otworzą zaraz za Castoramą kolejny park handlowy będą ogłoszenia do Pepco na 1/2 etatu i innych na zlecenie prac. No i zapomniałem teraz można pokręcić lody albo zrobić parę gofrów. Bo jeżeli chodzi o prace w urzędzie miasta i wszystkich bardzo potrzebnych instytucjach to albo staż z urzędu pracy albo trzeba mieć znajomości.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    48
    6
    miastopracy(2026-05-13)
  • @miastopracy - GE poszukuje w związku z rozwojem na Stoczniowa, a także zaraz będzie kolejna fala na Dolną po byłej odlewni, bo tam rusza od 2027 produkcja turbin. Do tego Rockfin poszukuje pracowników do fabryki. infosys poszukuje specjalistów.
    10
    3
    impet(2026-05-13)
  • @miastopracy - Problem z tym, że was "rozwojowych" przerasta podjęcie pracy w wymienionych firmach, "rozwojowi" sami znajdują pracę i nie beczą. Staż też nie jest rozwojowy?, no tak bez kwalifikacji od razu na stanowisko kierownicze w jakimś referacie. Ci cokolwiek potrafią i chcą pracować po prostu robią to.
  • @impet - Do tej odlewni nawet za 10 tysięcy bym nie poszedł taka nędza z bidą a wiem bo tam pracowałem i zwalniali co chwilę. Po kolejnej trzeciej redukcji już tam nie wróciłem choć wydzwaniali żeby wrócić... Nigdy w życiu!!! Dziś mam o wiele lepszą i spokojniejszą pracę a przede wszystkim nie w tak trującej atmosferze oraz oparach i zapyleniu bo smród i zanieczyszczenie dla płuc nie gwarantuje tam zbyt długiego i zdrowego życia. Całe szczęście że nie muszę już tam nigdy wracać!!! Dziękuje Bogu i losowi że dał mi szanse na lepszą i inna pracę także fizyczną.
  • @miastopracy - Racja, rzeczywiście ciekawych ofert pracy u nas na rynku lokalnym nie ma. Ale pochwal sie jakie masz wykształcenie i doświadczenie. Bo najczęściej narzekają ci, którzy widzą siebie w biurze, a najbardziej nadają sie do łopaty.
    14
    6
    Jaki66(2026-05-13)
Reklama