UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Pokolenie Nawrockiego nigdy prawdy nie jest wstanie zrozumieć, czuć ten ból gnębienia przez ZOMO, dlatego połyka układanki takich jak Centkiewicz czy Kaczyński, ludzi co nic nie zrobili dla Polski a przefarbowała się na kombatantów.
  • MariuszLewandowski-Fc W 1981 miałem 15 lat ale pijanych ZOMOWCÓW w lodówie na Placu Trzech Krzyży nie zapomnę do końca życia bo było o włos od czynnej napaści na uzbrojonych funkcjonariuszy aparatu terroru. W trzy lata później jeden z moich przyjaciół z tamtej Lodówy poszedł do ZOMO i brał udział w ostawianiu Stoczni Szczecińskiej. To były trudne dni i trudne wybory ale prawda jest taka że Klasa Robotnicza została zdeklasowana przez własnych "przywdców" o nikt tego Wałęsie nie zapomni. I nie ma znaczenia czy był Bolkiem czy nie choć Gwiazda nigdy tego nie krył - ważne jest to że zniszczył klasę robotniczą niszcząc przemysł. Zamech jest najsmutniejszym tego w Elblągu przykładem i Solidarność sprzedała go razem z postkomunistami - czysta Magdalenka tyle że nasza - Elbląska.....
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    3
    5
    MariuszLewandowski-Fc(2025-12-13)
  • @MariuszLewandowski-Fc - To jesteś trochę młodszy ja 63 rocznik i już wtedy zaliczyłem pały za zrywanie czerwonych flag. Ale widzę że masz talent do wyrażania swojego ja na każdy temat ! Wolę przemilczeć.....
  • MariuszLewandowski-Fc @Itp - i przemilcz bo to mnie chcieli relegować ze szkoły za Orła w Koronie przywiezionego z PZHS na Polach Grunwaldu. Do dziś pamiętam jak za oknem mojego domy ustawiała się kolumna BWPów z jednostki na Saperów i ruszali na Gdańsk. I pamiętam co sie działo przy Placu Zebrań Ludowych i tylko szkoda że zrobili nasz wszystkich na szaro zmieniając Polskiego Robotnika w Białego Murzyna. Ale o tym nie milcz bo o tym trzeba mówić głośno tyle że nie ma komu bo kolejne pokolenie politykierów sprzedało polskę za dietki pensyjki i udziały.... SMUTNE
    3
    5
  • @MariuszLewandowski-Fc - SMUTNE są te komentarze jak zawsze i nikt ich nie chce czytać poza samym autorem
  • MariuszLewandowski-Fc Nikt ich czytać nie musi - wolna wola jest najważniejszym z darów Boskich dla człowieka. Do roli głosu wołającego na puszczy przywykłem. Durniowi szkoda czasu na czytanie a mądry czytać nie musi ponieważ nie piszę nic nowego. I tyle
    1
    2
  • @MariuszLewandowski-Fc - Życie ! Dziś już prawda tamtych czasów jest nie realna to zrozumienia przez obecne pokolenie dlatego szkoda czasu na wałkowanie tematu... Każdy ma swoją życiową mądrość i nie ma sensu wszystkich mierzyć jedną miarą bo i w szeregach każdej ze stron byli judasze podobnie jak dziś ! Ja najgorzej wspominam dyktaturę w w wojsku w Grupie/ k. Grudziądza, tam byliśmy niewolnikami bez prawa głosu a mimo to było nas 21 na ponad setkę w kompani 1983/85 którzy nie podpisali PZPR ani ZSP, śpiewaliśmy w wolnym mieście Gdańsku gdzie korona w herbie jest..... Nigdy się nie doczekałem peta bo pozostałem sobą ! Nawet śmierć Popiełuszki zagłuszyli by nie powstał bunt w pułku.... dziś ? Dzisiaj nie ma żadnej komuny i każdy kto ją znał i przez nią cierpiał to wie ! Ale tak już się porobiło by dla głosów wiedzą się psy na każdym bez wyjątku. Młode pokolenie musi doczekać się tego co w Ukrainie by zdobyć odrobinę męstwa a puki co bazują na ludzkiej krzywdzie oczerniając wszystkich.... czas pokaże ?
  • MariuszLewandowski-Fc @Itp - Sprzeciw - komuna to nie czerwone flagi / tych już nie ma / ale sprowadzenie człowieka do poziomu bezmyślnego wykonawcy zadanego mu przez kogoś programu. To mikrofonowa demokracja taka jak za Nowaczyka gdzie politykierzy z Koalicji Antyobywatelskiej nie chcą dać prawa głosu nikomu spoza ich układu jak to było w Światowidzie i łamanie prawa do inforrmacji jak to było na ostatniej Młodzieżowej Radzie Miasta. To układ który narzuca swoją wolę innym przez podkupywanie "polityków" i tworzenie baniek informacyjnych - to MANIPULACJA. Ta komuna nadal żyje ponieważ "elitą" polityczną są ludzie wychowani wtedy i nadal myślący że "my" możemy wszystko a motłoch ma nas słuchać i nam klaskać. Ta komuna jest nadal żywa i nadal czuje się bardzo dobrze.....
    2
    3
  • @Itp - Nie chciej wojny w Polsce bo to jest to najgorsze co możesz życzyć własnej ojczyźnie a od młodych się odczep. Nie każdy chce ginąć za cwaniaków i oligarchów tych z Rosji, USA czy Polski.
  • @MariuszLewandowski-Fc - Litości Panie Mariuszu. Mamy komunę serio? Strach się bać. Całe szczęście że Lech Wałęsa jest świadkiem że mamy dziś wolność i demokrację a komunę to w głowach raczej zakodowaną.
  • Nie życzy nikomu wojny ale męstwa którego im brakuje ! A ponieważ wszystko im dają za darmo to wydaje im się że i internet sami wymyślili, gdyby nie google to by nie wiedzieli gdzie wisła płynie ! Ale są wyjątki i trzeba oto zadbać. Polityka jest okrutna i każda partia robi to samo, przekupuje jak judasze a naród głupi wszystko kupi. Potem ? Interesuje ich własne konto. Nie rozumie dlaczego przeciwnicy Unii Europejskiej siedzą tam w parlamencie i pobierają potężną kasę ? Pokrzyczą by zaistnieć, by ludzie uwierzyli a tak naprawdę siedzą tam tylko dla kasy
  • MariuszLewandowski-Fc A to przepraszam - dlaczego nie podpisał się Pan pod tym postem z imienia i nazwiska ? Właśnie fakt że ktoś boi się podpisać pod tym co pisze dowodzi że to co Pan pisze to fasada i pozór pod którym jest strach. Wolność jest wtedy gdy z podniesionym czołem możesz powiedzieć czy napisać - to myślę ją i nie koniecznie muszę być Jarząbkiem. W Pana głowie zakodowany jest strach i to jest właśnie ślad po komunie który ma Pan zakodowany w swoim DNA....
    1
    3
  • MariuszLewandowski-Fc @Itp - Czytał Pan kiedyś lektury ? Jest taka jedna.... "Konrad Wallenrod" napisał ją Adam Mickiewicz. Ja rozumiem że jest Pan tak kulturalny że czyta Pan Chopina i gra Mickiewicza ale Pan Mickiewicz nie tylko zapodawał bity w Manieczkach ale czasami coś napisał. Jak się Pan zdobędzie na ten tytaniczny wysiłek i przeczyta ową powieść to może przestanie Pan stawić tak kretyńskie pytania ?
    1
    3
  • @Itp - Nie przesadzaj i nie dramatyzuj
  • Dobranoc.
Reklama