UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • podłość komentujących nie zna granic- życzę wam, abyście na swej drodze życia spotykali takich samych jak wy, czyli pełnych jadu i nienawiści
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    8
    45
    katy1(2018-12-25)
  • Ludzie są szczerzy. Ty do swojego domu przyjmujesz każdego kto mówi że jest biedny i pokrzywdzony przez życie? Czy wcześniej nie chciałbyś wiedzieć kim jest i czy nie chodzi mu o życie na twój kosztm Czy po znalezieniu pracy wyprowadzi się i będzie już na swoim utrzymaniu? A co będzie jak nie będzie pracy dla kogoś z jego wykształceniem? Podrzucisz go sąsiadom? A może to uciekinier z więzienia, albo seryjny zabójca? Przecież oni nie mają żadnych papierów. Normalny człowiek, gdyby uciekał przed wojną do innego kraju to zabrałem dokumenty na potwierdzenie swojego pochodzenia. Czyż nie?
  • RobertKoliński @1313 - I to jest właśnie przykład faszystowskiej z ducha, PiSowsko-prawackiej tzw. polityki strachu - zmyślanie wydumanych bredni, brak wiedzy i straszenie społeczeństwa bezrozumnymi argumentami z rzyci. Nie, nie zawsze ma się dokumenty, kiedy zbombardują ci dom, albo podróżujesz latami po różnych krajach szukając schronienia. Nie zawsze ma się dokumenty, kiedy jesteś uchodźcą/czynią wyłowioną z morza, bo twoja łódź zatonęła. Od tego właśnie jest procedura azylowa, żeby takie dokumenty wyrobić. I nie martw się, ja widziałem jak ona wygląda i przechodziłem ją (skróconą) - żeby sprawdzić człowieka urzędnicy kontaktują się z podanymi przez niego urzędami z regionu z którego deklaruje pochodzenie, sprawdzają czy mówi prawdę, sprawdzają dane rodziny, znajomych, pracodawców, lokalnych urzędów państwowych i religijnych. Weryfikuje się znajomość deklarowanej np. topografii miejscowości, odszukuje się i konfrontuje z ludźmi z danej miejscowości czy regionu. To jedna z przyczyn, dla których te procedury są tak długotrwałe. Ale później przyjdzie oczywiście jakiś internetowy, zadowolony ze swojej ignorancji cymbał i powie: - To bandyta albo uciekinier z więzienia, wjedzie na kartę rowerową i nas zje! Ręce opadają. Oprócz edukacji uchodźców niezbędna i konieczna jest, jak widać, przymusowa edukacja polskiego ignoranctwa, które opierając się na bredniach, nieprawdach i idiotyzmach szerzonych przez polityczną bandyterkę zwyczajnie zakłamuje rzeczywistość i sieje nienawiść oraz uprzedzenia.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    2
    RobertKoliński(2018-12-29)
Reklama