UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • RobertKoliński Dziennik z Bremy „Weser-Kurier" kieruje retoryczne pytanie do „zalanych obcym żywiołem” i „islamizowanych”: „Prawie 400 tys. uchodźców uczy się już zawodu albo pracuje. I nie mówi tego żaden lobbysta azylowy, tylko właściciel solidnej firmy średniej wielkości z Bremerhaven. Należałoby zapytać wszystkich, którzy czują się „zalani obcym żywiołem” i „islamizowani”: Ilu pacjentów i potrzebujących opieki pozostałoby w Niemczech bez pomocy, ile byłoby niewypucowanych toalet i nieopróżnionych koszy na śmieci, ile by stanęło taksówek, samochodów dostawczych i taśm produkcyjnych, gdyby nie było imigrantów, także spoza UE?”.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    5
    RobertKoliński(2018-12-28)
  • Tak. Już to widzę. Będzie opróżniał kible u niewiernych. Czyś ty oczadział? Kluczowe słowo które przewija się w twoich wypowiedziach to PRACA! Czy pytałeś tych "uchodźców" o wykształcenie, umiejętności, zawód wyuczony, chęci dalszej nauki czy przekwalifikowania, czyli o ich CV. Czy pytałeś o papiery dokumentujące ukończone uczelnie, kursy, np. na prawo jazdy, wuzek widlowy, dźwig, spawacza, tokarka, obrabiarek CNC? Nie słyszałem o tym ani słowa. Słychać tylko przyjmijcie ich. Przyjmiemy i co dalej? Damy im mieszkania, zaplacimy jak niemcy za czynsz, media, damy zasilki i co w dalszej perspektywie? To powinna być pomoc chwilowa. Na pół roku max. Po tym czasie do roboty i na własny garnuszek.
  • Dobrze piszesz, szkoda tylko, że o tych którzy tam PRACUJĄ, a nie o hordach liczących na darmowe dożywotnia wakacje. To że twoim zdaniem 400tys uczy się zawodu to oznacza w ich wykonaniu, że max 80tys je ukończy, a jeszcze mniej dostanie pracę. Te twoje cytaty z Deutsche Welle, to se wsadź. To są pobożne życzenia Angeli. Poczytaj sobie statystyki przestępstw popełnianych przez miłujacych pokój uchodźców wojennych. Jak się jest u kogoś w gościach, to mu się nie sra na dywan. Widziałem taki filmik na yt. Mocno opalony, srający na ławkę w wagonie metra.
Reklama