UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Postawa radnych i wiceprezydenta budzi uzasadniony sprzeciw - widać w niej wyraźne sprzyjanie interesom dewelopera zamiast dbałości o mieszkańców. To przykład krótkowzrocznego myślenia o zysku, za który wysoką cenę zapłacą w przyszłości lokalni obywatele, pozostawieni sami sobie z narastającymi problemami
  • @Dam - Bzdury piszesz - widać postawę właścicieli mieszkań, co nakupowali tanio tandetę i myśleli że będą mieli całe życie balkony z widokami na miasto. Nie zapoznali się z planami miejscowymi, które mówiły o zabudowie dalszej a teraz pretensje. Czy Wy zdajecie sobie sprawę, że inwestor we wniosku lex zabudowuje tylko 23 % powierzchni z 40 możliwych ? Czy doczytaliście w planie, że inwestor może wybudować 8 kondygnacji po 4 metry każda z podwyższeniem i byłby to budynek o wiele wyższy od projektowanego w lex ? A tak w ogóle to po wczorajszym spotkaniu odniosłem wrażenie, że mieszkańcy przyszli ze swoimi żalami i pretensjami co do funkcjonowania ich mieszkań i garaży i piwnic a nie z tym co ma tam być budowane.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    5
    9
    pozytywny-elblążanin(2026-05-07)
  • @pozytywny-elblążanin - Oj niby pozytywny elblazanin a jednak chyba developer z ostrody :) i jakiś nerwowy taki… Ale niech sie Pan nie martwi Pani Wiceprezydent powiedziała wczoraj ze jak ustawę Rada odrzuci to zmieni sie MPZP i będzie mogł Pan budować na tym bagnie co tylko chce
  • @Dam - Jakimi problemami? Dostaliście paliwo w postaci ło matko jakim prawem budować będą obok. Na zasadzie książki skarg i zażaleń na prawie nazywanym "lex deweloper". Niech Wam prawnicy wytłumaczą z czym je się taką żabę ustawową. Ja na spotkaniu byłem i słuchałem tych żali - nie ma temat - pod tytułem bo nie ma gdzie parkować. Nowaczyka można krytykować ale niech ten protest ma jakiegoś przodownika. Mediatora. A nie k... nie bo nie. Za część istniejącą i mikro parkingi odpowiada już wspólnota mieszkaniowa a nie właściciele sąsiadującej działki. Ktoś Wam bajeczki sprzedał, że kiedyś tu jezioro będzie sztuczne jako zbiornik retencyjny i tylko szum drzew i ptaków śpiew.
Reklama