UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Chcecie otrzymać mieszkanie. Wynajmijcie kawalerkę i siedźcie na kupie na małym metrażu. Niech tylko jedno pracuje albo niech konkubent się ukrywa. I jego dochody. Uczciwi mieszkań nie dostają.
  • sama prawda. .. niestety 2X dostałam odmowę bo jest NAS 3 na 37 m2.. .. Dochody przedstawiliśmy i, że niby kryteriów nie spełniamy. LUDZIE WRÓBLEWSKI ROZDAJE PO ZNAJOMOŚCI MIESZKANIA. JEŚLI JEST TU KTOŚ KTO MOŻE ZROBIĆ TAM REWIZYTĘ W URZĘDZIE I SPRAWDZIĆ CO SIĘ DZIEJE NIECH TO ZROBI.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    15
    11
    Pani(2022-01-12)
  • @Pani - 3 osoby na 37 M2 to za mały metraż? Ile by pani chciała metrów 150 i to jeszcze z komunalnego z darmo?
  • @Pani - U nas są 4 os na 37m2 i właśnie dostaliśmy pozytywną decyzję z banku i kupujemy większe mieszkanie. Nie za bardzo rozumiem, co oznacza nie spełnienie kryteriów? Przecież to Pani obowiązkiem jest zapewnić rodzinie komfortowe warunki do życia, a nie miasta. Skoro jest Wam tak ciasno, to starajcie się o kredyt na mieszkanie. Nie macie zdolności, to sprzedajcie to, które macie, dobierzcie mniejszy kredyt i kupcie coś większego. Naprawdę nie jestem w stanie zrozumieć ludzi, którzy twierdzą, że im się coś należy.
    19
    1
    Podpis32(2022-01-13)
  • @Podpis32 - Przy obecnym skoku stop procentowych to szczerzez wspolczuje.
  • stopy procentowe to pol biedy przy tym co dzieje sie teraz na swiecie. nie wiadomo czy Putin wojny nie rozpeta w Europie
  • @Pani - Rozdaje po znajomościach? No to złóż do Prokuratury zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, skoro taka mądra jesteś, a jak nie, to zamilcz i nie pomawiaj nie mając dowodów!!
    5
    3
    Ploterek(2022-01-13)
  • wojna - jeśli będzie - to tylko zasługa usraela
    3
    4
    Abnegat(2022-01-13)
  • @Ploterek - jedynie co możesz zrobić to pocałować mnie w **** hehe :)
  • @Podpis32 - Kredyt hipoteczny przy dwucyfrowej inflacji, ciągle rosnących stopach procentowych i napompowanej do granic bańce cenowej na rynku nieruchomości? Pogratulować pomysłu, gorzej w czas juz sie nie dało wstrzelić.
    3
    6
    Jacek 85(2022-01-13)
  • @Jacek 85 - To samo pit**nie znafców było jak 3 lata temu jak brałem kredyt (stukali się w główkę). Rzecz jasna lepiej dalej mieszkać ze starymi albo u kogoś opłacać wynajem. .. .Ewentualnie liczyć że "dadzą"od miasta. Mam pytanie do tego experta. Masz pewnik że będzie tak jak napisałeś ? dasz głowę? Jak tak to powinieneś to opatentować.
    5
    1
    Placek_11(2022-01-13)
  • @Jacek 85 - Kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Chcesz wegetować latami udając, że Ci socjal się należy. Fikcję tworzyć. Istnieje przepaść ekonomiczna między ludźmi potrzebującymi lokali socjalnych a parami uzyskującymi pozytywną decyzję banku. A co mają robić czekać na wynajmowanym M za 2000 miesiąc dla właściciela mieszkania ? Jak te same pieniądze zapłacą dla banku i są na swoim. Kredyty były zaciągane w lepszych i gorszych czasach. Na niskich i wysokich wkładach własnych.
  • @Podpis32 - Ja w ogóle tej "Pani"nie rozumiem. Nie istnieje coś takiego jak odmowa wpisania na listę oczekujących w ZBK przy takich warunkach jakie opisała. Istnieje jednak coś takiego jak nieuprawienie siebie samego do obiegania się o lokal socjalny kiedy własne mieszkanie już posiadasz. Ona coś kręci.
Reklama