UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "termomodernizację szkoły za 4,5 mln" - A więc obrzydliwe zastyropianowanie budynku szkoły z 1855 roku, wybudowanego z czerwonej cegły! - A co na to Wojewódzki Konserwator Zabytków w Olsztynie! - Będzie podobna decyzja "woj. konserwatora" jak wobec spichlerza w Śliwicy?
  • @erg. - Styropianować zabytkowy budynek- masakra! Już mało zostało budynków z cegły a szczególnie w gminie Rychliki. Niech w środku ocieplą.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    7
    3
    Ratujcie cegłę(2026-04-21)
  • @Ratujcie cegłę - Cegła pozostała, bez ratowania, ocieplenie od wewnątrz nie ma sensu, ale komu ja to mówię? Ale beton pozostanie betonem.
  • @erg. - Budynek starej szkoły nie będzie docieplany z zewnątrz, wymieniane będą okna i docieplone poddasze. Docieplone będą "nowe" budynki.
    3
    0
    JesusAlvaro(2026-04-21)
  • @Ratujcie cegłę - Niech w środku ciepłą. Ha ha ha ha. Takie mądrości to tylko w elblongu
    0
    0
    Ha ha ha(2026-04-22)
  • @erg. - A sprawdziłeś zanim napisałeś?! Bo ja np. wiem (a nie gadam bzdury jak ty), że docieplony będzie tylko strop i poddasze tej szkoły! Proponuję najpierw się dowiedzieć, a potem obrzucać g@%$em!
  • @erg. - Konstruowanie złośliwych sugestii i publiczne formułowanie bezpodstawnych pomówień celem zdyskredytowania, niezależnie od tego, czy osób, czy instytucji, jest porównywalne do obrzucania kogoś/czegoś g. vnem. Lecz takie działanie ma to do siebie, że ta substancja nie tylko leci w kierunku kogoś/czegoś, ale również zostaje na rękach używającego tego oręża. O czym warto pamiętać, panie Lechu.
Reklama