UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Wszystko zależy od regulaminu zakładowego jak są przyznawane premie. .. jesli uznaniowo to nic nikt tej nie zrobi. ..
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    10
    Produkcja(2022-03-10)
  • @Produkcja - nie prawda :)pracowałem w firmie 4 lata czyli 48 miesięcznych wypłat, od pierwszej niepełnej wypłaty miałem premię na umowie nazwaną jako "premia uznaniowa"(która w rzeczywistości była premią akordową), dodatkowo w dokumencie takim jak "warunki zatrudnienia"było napisane stawka podstawowa oraz może występować premia uznaniowa, no i za ostatni miesiąc nie dostałem premii, kierownik zwalał winę na brygadzistę brygadzista na dyrektora - a dyrektor stwierdził iż stwierdzenie "może występować"oznacza nic innego jak nie musi występować premia. Wizyta u darmowego prawnika przy PIP wszystko wyjaśniła :)mianowicie jeśli przez cały okres zatrudnienia miesiąc w miesiąc ta premia była wypłacana - to pracodawca za ostatni miesiąc musi ją wypłacić, warunek jest jeden musimy udowodnić to najlepiej kwitami z rozpiską wypłaty, ewentualnie wyciągami z konta, po przedstawieniu sytuacji i aferze na całą firmę (bardzo duża firma z siedzibą w Poznaniu), premia została mi wypłacona :)
Reklama