UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Nie do końca się zgadzam z częścią komentarza: "Jeśli ktoś jest dobrze zorganizowany potrafi sobie życie zorganizować, dobrą pracę podjąć, przyjaciół poznać". Owszem, z przyjaciółmi nie ma najmniejszego problemu, ale z organizacją życia i pracą już nie zawsze jest ta pięknie. Niestety znam to z własnego doświadczenia, kompetencje przestają mieć znaczenie, jeśli ważniejsze staje się postrzeganie swojego kolegi czy koleżanki tylko w kategoriach dewiacji. I myślę, że tu przede wszystkim tu jest kłopot. Ci ludzie chcą tak samo spokojnie żyć, jak heteroseksualni, móc przyjść do pracy, do kina z partnerką/partnerem i czuć się bezpiecznie. Zatem nie wystarczy myśleć, by móc sobie życie zorganizować. To nie takie proste. Komentarze tu wiele wyjaśniają.
  • Przynajmniej cytuj mnie poprawnie:) Nie ta praca to inne, w Amazonie możesz czuć się swobodnie. Jest szereg innych miejsc gdzie świadomość jest wyższa. Hetero też zmieniają pracę co prawda z innych powodów ale zawsze. Trudno będzie z tolerancją ponieważ LBGT jest zbyt zróżnicowaną grupą. Odnosi się wrażenie, że miejszość chce uzyskać prawa większości.
  • Przepraszam, rzeczywiście pokręciłem trochę w cytowanym zdaniu, ale sens został. Masz rację, wszyscy zmieniamy pracę, tylko jeżeli orientacja seksualna, ma większe znaczenie od kompetencji i osiągnięć, to coś jest nie tak. Wszak w pracy się przede wszystkim pracuje, a nie nawiązuje relacje towarzyskie, partnerskie czy jak tam je jeszcze można nazwać. Zgadzam się z Tobą, że homoseksualiści są zróżnicowaną grupą i niestety Ci kolorowi z TV robią tu złą robotę i rodzą się stereotypy w wielu przypadkach nie mający nic wspólnego z rzeczywistością. Ale nad tym to już powinni pomyśleć organizatorzy tęczowego weekendu i innych podobnych wydarzeń.
Reklama