UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Dla mnie osobiście alkoholu może nie być, ale wprowadzanie takiego zakazu jest po prostu komuniznem, kto pije będzie pił kupi więcej, zaczną się tworzyć meliny. Czy my qrwa żyjemy w demokracji?
  • @098 - "Czy my qrwa żyjemy w demokracji?" - Byłeś w Szwecji. Jak nie to pojedź i zobacz jak jest tam z alkoholem (ja byłem)
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    2
    Netkot(2025-09-30)
  • @Netkot - Bo w Szwecji panuje komuna i ograniczona wolność dla ludzi.
  • Komuna to była w Polsce w czasie ośmiu lat rządów, "kupionych" przez PIS za gratisowy socjal, głównie dla niechcących nigdy pracować. Szwecja, też ma jest socjal, tylko jakoś poziom życia Szwedów w tej, jak piszesz "komunie" jest wielokrotnie wyższy od naszego w Polsce, ciekawe, co? Uczciwi i pracujący Polacy, musimy za to utrzymywać (pracować na nich) ten cwaniacki, nie chcący nigdzie pracować, tzw. "twardy elektorat" PIS i jeszcze ich kochanych polityków.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    5
    Netkot(2025-10-01)
  • @Netkot - Nie jest wielokrotnie wyższy, tylko góra ze 2 razy, a realnie po uwzględnieniu kosztów życia jeszcze mniej, bo w Szwecji nie mieli wojny od ponad 200 lat, a w czasie I i II wojny dorabiali się na interesach z walczącymi stronami, robili dobre interesy z III Rzeszą, co jest naganne dla tego kraju, w dodatku z Polski zagrabili ogromną ilość bogactw i dóbr w czasie Potopu- obejrzyj sobie dokument "Uratowane z Potopu", wystarczy spojrzeć na szwedzkie muzea, kościoły, budynki zabytkowe, księgozbiory. Ogromna ich część pochodzi z Polski, za kilkanaście lat poziom życia w tej Szwecji będzie niższy jak w Polsce, bo tam mają już dużo więcej cwaniaków, którzy nie chcą pracować, w dodatku tam jest ogromny problem z przestępczością i gangami. Poza tym co do 8 lat poprzednich rządów w Polce to nowy rząd jakoś nie skończył z rozdawnictwem PiS, tylko jeszcze je rozszerzył.
Reklama