UWAGA!

I kategoria

Bufetowa w „Słowiańskiej” już od dłuższego czasu nie może doprosić się o szczypce do nakładania ciastek i o maszynkę do otwierania butelek kapslowanych, informował Dziennik Bałtycki z 29 marca 1954 r.

Od lokali żywienia zbiorowego, posiadających I kategorię, zwykle więcej się wymaga niż od kategorii niższej.
     W restauracji czy kawiarni I kategorii nie powinno być żadnych niedociągnięć, ani w obsłudze i jakość potraw, ani w zaopatrzeniu w niezbędny sprzęt.
     Tymczasem w „Słowiańskiej” bufetowa już od dłuższego czasu nie może doprosić się o szczypce do nakładania ciastek i o maszynkę do otwierania butelek kapslowanych. No i jak podać dużą, czarną, gdy nie ma szklanek tylko filiżanki?
     Dyrekcja EZG, czy Ci nie wstyd?
     
oprac. Olaf B.

Najnowsze artykuły w dziale Dawno temu

Artykuły powiązane tematycznie

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem...
Reklama