UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Na bezrobociu chyb siedzą tylko ci co nie chcą iść do pracy. Jest mniej ludzi do pracy bo jest mniejszy przyrost naturalny, starsi pracownicy odchodzą na emeryturę, pracodawcy nie mają kim ich zastapić.
  • Niekoniecznie ludzie siedzą na bezrobociu, bo nie chcą pracować, myślenie ogóle i błędne, są różne aspekty zwłaszcza w Elblągu, gdy rynek jest ubogi a firmy nie szanują pracownika i sabo płacą, jest wiele dowodów ale są i tacy ca nie chcą, mają wywalone. Na rynku elbkaskim nic się nie zmienia od x lat i na pewno nie zmieni, pracodawcy mają monopol a władza nie stwarza warunków, by tu inwestowali inni pracodawcy z zewnątrz.... Sentencja spadkowa jest, ciekawe, gdy dwie firmy prowadzily zwolnienia... Dodam emeryci trzymaja się stolkow bardzo mocno... Hashtagi: #Nowatkowskimaciej@wp.pl
  • @Egq - No sorry ja nie chce siedzieć na bezrobociu ale uważam wręcz jestem pewna ze na niektóre rozmowy kwalf. Idę bezsensu, bo polowa z nich jest ustawiona juz pod kogos. Ważne aby tylko sie zgadzało ze zrobili jakies rozmowy :). Takze zapraszam kto chce mnie zatrudnić bez ściemnianej rozmowy 😆
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    1
    Brakpracy(2026-09-24)
  • Ciekawe podejście, rozsyłam CV od ponad roku (wysłanych mam za sobą setki) i jeszcze na żadną rozmowę kwalifikacyjną mnie nie zaprosili. Takie komentarze rzuca ktoś, kto dawno nie musiał szukać pracy.
  • To mówisz że "nie mają kim ich zastapić. " no jak się oferuje najniższą krajową a wymaga się wykwalifikowanego pracownika z doświadczeniem to trzeba mu ODPOWIEDNIO zapłacić! Więcej nie pisz takich komentarzy i się nie ośmieszaj.
  • Masz nieciekawe CV to nikt nie dzwoni.
  • Wręcz przeciwnie. Mam bogate doświadczenie zawodowe. Na każde ogłoszenie aplikuje ponad 200 osób, odzywają się może do jednej, więc teksty o "ciekawym CV" też są nie na miejscu.
  • Ty się nie ośmieszaj. Mam licencjata a tym samym ukończone studia zawodowe a robię czyli pracuję na niewykwalifikowanym stanowisku i nie zarabiam wcale najniższej krajowej. Najniższa krajowa jest umowna a ty sam walcz o wyższą stawkę pokazując że na danym stanowisku nadajesz się do wymaganych stawianych warunków z którymi sobie świetnie dajesz radę i masz z tego satysfakcję a wynagrodzenie jest później weryfikowane przez stawiane warunki pracodawcy. Trzeba tylko chcieć a nie nawijać farmazony lub makaron na uszy.
Reklama