UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (od najstarszych opinii)
  • Ja tam dzisiaj naEBie się Żywca aż się Okocim i drogówkę mam w poważaniu.
  • pamiętam czasy gdy elbląskie piwo było jednym z najlepszych w polsce. czasy te minęły a piwo special jest bez smaku. w sklepach nie idzie jak mówią sprzedawcy a i szeroka reklama nie pomoże. smakosze dobrego piwa wybrali inną markę.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    MIESZKANIEC ELBLĄGA(2011-05-16)
  • Nie wiem z jakiej chemii obecnie robią Specjala, ale mnie osobiście na na drugi dzień po 4 piwach pęka łeb i wiedzę po lekturze, że nie jest to tylko moje i moich znajomych odczucie. Generalnie zawsze dziwiło mnie, że nasze koncerny nie podają składu piwa na butelce; pewnie tylko po to by nie zapeszyć. Niemcy muszą to robić i bez czytania wiadomo z czego jest robione ich piwo -u nas wystarczy najwyraźniej podać, że zawiera słód jęczmienny, po to pewnie aby tylko przypadkiem na alergika nie trafić. .. Z czego jest robione teraz koncernowe piwo nawet wolę nie wiedzieć. Przykre jest jednak to, że nawet nie wiadomo nawet gdzie w ogóle jest robione. Jestem ciekaw czy faktycznie Warka robi Specjala niepasteryzowanego, bo skoro my możemy robić Warkę (a tak słyszałem) to dlaczego im nie można Specjala? A co do innych piw -Perła jest klasą sama w sobie, cieszę się że i w końcu do nas dociera, cały południowy wschód zachwyca się nią od dawna. Czytałem też pean pochwalny Kasztelana; cóż nie tak dawno było to piwo "Kasztelańskie" z sierpeckiego browaru, który parę lat temu połknął Carlsberg. Tak jak i nasz Specjal był marką lokalną, teraz to już jednak nie to samo piwo.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    0
    0
    Ojciec Przewodzacy(2011-05-18)
  • Pilem Specjala niepasteryzowanego. Dla mnie żadna rewelacja.
Reklama