
W piątek (13 lipca) w Multikinie premiera komedii z Jeanem Reno „Faceci do kuchni”.
Alexandre Lagarde, uznany w całym Paryżu mistrz kuchni, cierpi na brak kulinarnej weny. Choć prowadzona przez niego restauracja jest niczym Luwr wśród muzeów, a goście z wielotygodniowym wyprzedzeniem muszą oczekiwać na stolik, Alexandre wpada w nie lada tarapaty. Nowy właściciel restauracji planuje zastąpić dotychczasowe menu rewolucyjną, znacznie tańszą kuchnią molekularną. Na miejsce Alexandra czyha niejeden młody kucharz, a on sam stoi przed bardzo trudnym wyborem. Albo dostosuje się do nowych zasad, albo zawalczy o to, co najbardziej kocha. Na szczęście na jego drodze stanie niesforny, ale bardzo zdolny Jacky Bonnot - człowiek, który potrafi ugotować wszystko.
Scenariusz i reżyseria: Daniel Cohen. Wystepują: Jean Reno, Michael Youn. Francja, Hiszpania, 2012, 84 min.
Bilety na film kosztują:
seanse od poniedziałku do czwartku (cały dzień) i w piątki do godz. 17 - 14 zł (ulgowy) i 18 zł (normalny);
piątek po godz. 17 i sobotę, niedzielę i święta - 16 zł (ulgowy) i 20 zł (normalny).
Scenariusz i reżyseria: Daniel Cohen. Wystepują: Jean Reno, Michael Youn. Francja, Hiszpania, 2012, 84 min.
Bilety na film kosztują:
seanse od poniedziałku do czwartku (cały dzień) i w piątki do godz. 17 - 14 zł (ulgowy) i 18 zł (normalny);
piątek po godz. 17 i sobotę, niedzielę i święta - 16 zł (ulgowy) i 20 zł (normalny).
oprac. ASZ