UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • "Ciekawe czy uczcZą osoby palone na stOsie w średniowieczu przez kler"... otóż niedouczony, niekumaty osobniku nie znający historii swego kraju - tak takie pomniki by się przydały, ale w krajach, w których takie "sporty" były modne (podobnie jak np. ofiary kolonializmu idące w dziesiątki (setki?) milionów)... ale nie w Rzeczypospolitej i w Rzeczypospolitej Obojga Narodów - gdzie takie rzeczy po prostu NIE MIAŁY MIEJSCA. Takie rzeczy robili barbarzyńcy z Zach. Europy, którzy wprost topili się we krwi wojen religijnych i innych inkwizycji... ale NIE w Rzeczypospolitej - jak myślisz, dlaczego z całej Europy ciągnęli tu ludzie wówczas różnych wyznań? To tak jak z kolonializmem - próbuje się wrzucić Polskę do jednego wora z idiotami z Zachodu, którzy także topili się we krwi tubylców tej planety. Rzeczypospolita w swych kilku epizodach "kolonialnych" jako chyba JEDYNA traktowała tubylców jak ludzi i... handlowała z nimi, nie próbowała także nikogo w jakiejś np. Gambii chrystianizować, tym bardziej ogniem i mieczem.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    3
    WolneMedia.net(2026-02-13)
  • @WolneMedia.net - te wolnemedia hehe człeku bezmyslny mogłęś dłuższy esej wykrochmalić, jak się nie wiem o czym pisze to się miczyl ale bzdury spłodziłeś, napij sie mleko i idź na reksia. Nie masz racji i basta!
  • @WolneMedia.net - Wolnemedia - "bystrzaku", poidasz źródła wojej pseudo wiedzy czy bedziesz dalej opowiesci z mchu i paproci stukał w klawirę i siał bzdury? Wszystko co ktoś napisał o paleniu na stosie to prawda. Jak nie wiem to nie pisz i podaj koniecznie swoje źródła, bo na słowo pisane kto ci uwierzy? haha ale bajki
  • @WolneMedia.net - A się naprzePiSywałeś bzdur, co czynił zakon krzyżacki na ziemiach polskich?, działał wszak w imię "bogu", armia hitlerowska też szła z hasłem "gott mit uns", sprawdź sobie w rzetelnych źródłach informacji albo dalej pierz ten zniewolony, niedouczony, zmanipulowany móżdżek.
Reklama