UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Dlaczego hiszpańska lub niemiecka karkówka, szynka czy schab który kupuję w biedronce jest mięciutka, krucha i smaczna, a polski schab twardy jak podeszwa od buta? To nie rolnik mnie karmi, bo nie kupuje mi żywności i nie płaci za moje zakupy. Zarabiam na to własnymi rękoma, podatki i składki to 1800 zł/mc. Ile rolnik płaci na Krus? W doopach wam się poprzewracało.
  • Takie stanowisko zawsze mnie zastanawia. Niemiec kupi niemiecki towar, a tutaj jeszcze się chwali że kupił holenderski duński, bo polski niedobory.. W Polsce są ogromne fabryki duńskie tuczu trzody chlewnej. Właśnie w tych krajach stosują najwięcej pestycydów. Obróbka mięsa jest z z dużą ilością azotynu sodu, by ładnie wyglądała w sklepie. Jest to środek rakotwórczy, a w Polsce notuje się ogromny wzrost tzw turbo Raków. Kupuję w małych sklepach mięsnych od miejscowych producentów. Smak całkiem inny.
Reklama