UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Jak zwykle gdy mowa o WOŚP zaczyna się plucie jadem na Polaków
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    6
    13
    Gdzie my k... żyjemy?(2025-11-19)
  • MariuszLewandowski-Fc @Gdzie my k... żyjemy? - Szanowny Panie lub Szanowna Pani - jeśli uważa Pan lub Pani że pytanie o wydatki WOŚP to plucie jadem to niestety ma Pani ten jad w sercu i umyśle. Idea zbiórki publicznej zakłada właśnie publiczne jej rozliczenie co do gorsza. Sprawozdawczość jest w istocie twórcza i tak jak można w niej sporo rzeczy ukryć tak dostęp do dokumentów rozliczeniowych powinien być prawem każdego obywatela. Nie do sprawozdań sumujących te wydatki ale do dokumentów stanowiących podstawy księgowania. Korupcja na Ukrainie przestaje być tematem tabu - dlaczego tabu ma być niegospodarność czy korupcja w procesie wydawania środków na organizacje pozarządowe albo środków ze zbiórek ? Chętnie poczytam Pana lub Pani riposty ?
    6
    3
    MariuszLewandowski-Fc(2025-11-19)
  • @MariuszLewandowski-Fc - A co to jakaś przemiana u miłego wspieracza powców czy nie dali dostępu do korytka?
  • MariuszLewandowski-Fc Widzę że jest Pan fanem Posła Śliwki i przyjmuje jego tezy bezkrytycznie... Idiotyzm tego twierdzenia pozwolę sobie zestawić z faktem że jestem jednym z 8 członków grupy referendalnej która doprowadziła do największego wydarzenia w Polskiej polityce w roku 2013 i chyba niestety rozpoczęła proces dewastacji tego ugrupowania ponieważ właśnie od elekcji śp. Jerzego Wilka na Prezydenta Elbląga rozpoczął się marsz PISu po władzę. Od pary lat uważam że Pis zeszmaciło się totalnie i tak jak zwalczałem patologię w Platformie Obywatelskiej tak zwalczam je dziś w Pis co nie znaczy że mam pochwalać krupcje złodziejstwo czy brak kompetencji. To nie są poglądy polityczne bo pomimo rezygnacji z członkostwa w KKP sercem jestem przy Braunie i Korwinie ale nigdy nikt nie zmusił mnie żebym postępował wbrew własnym przekonaniom... Nie dziele ludzi na POwcóe i PISowców ale na mądrych i głupich. Ludzi którzy popierają wybryki Ziobry czy terror pandemiczny uważam za głupców a fakt że w PISie nie potestowali za objaw moralnego gnicia środowiska od środka. i tyle a korytko mam od dawna poza Polską. I póki co jestem w Elblągu tylko czasami ale już widzę patologię w Straży Miejskiej w ZBK czy Urzędzie Pracy. I nie ma zmiłuj póki jestem zbieram materiały Jak skończę to je opublikuję będziemy rozmawiać o Elblągu bez cenzury i kłamstw.
    0
    5
  • @MariuszLewandowski-Fc - Zadaj oficjalne pytanie fundacji i koszty jej prowadzenia. To, że mitycznie podajesz 10mln od kwoty zbiórki idącej w 280 mln to jest powiedzmy 3%. Operacyjnie. Gdyby WOŚP miał lewe sprawozdania zrobili by z tego cyrk medialny w latach 2015 - 2023.Jakoś kontrole przechodzą pozytywnie.
  • Kto by się ośmielił skontrolować Owsiaka. Pytanie podtrzymuje, ile pieniędzy poszło w 2023 roku no polityczne bilbordy. Owsiak zrobił z pomocy prywatny biznes i ma pomoc od instytucji państwowych czy samorządowych. Każdy płaci czy chce czy nie na dostatnie życie rodziny Owsiaków. Dlaczego, mimo, wyroków sądowych Owsiak nie udostępniał sprawozdań finansowych swoich spółek.
  • @Gdzie my k... żyjemy? - Zgadzam się, jad wylewamy na przeciwników Owsiaka. Gdzie my żyjemy ?
  • MariuszLewandowski-Fc Zaproszenie do debaty wysłałem WOŚP rok temu uznając że powinien stanąć do debaty z kandydatami na Prezydenta w I turze. Zero odzewu Myślę że to doskonały dowód że WOŚP nie jest transparentny i jego szef woli zastraszać i stosować swoisty szantaż polityczno -emocjonalno-społeczny zwany > modą. > Nie zakładam "lewych" sprawozdań ale legalne wydatkowanie uzyskanych kwot w sposób sprzeczny z celem. Żadna kontrola nie zakwestionuje zakupu przez Pana Owsiaka siedmiu złotych toalet w celu zamontowania ich w siedzibie WOŚP o ile zostały tam zamontowane ponieważ jest celowe ich tam instalowanie. A to czy są ze złota czy z porcelany to już swobodny wybór organizacji który w Polsce NIE PODLEGA ŻADNEJ KONTROLI co potwierdził Pan Adam Bodnar podczas wizyty w Elblągu. Dla mnie taki zakup byłby rozrzutnością ale nie jest przestępstwem ani naruszeniem zasad ewidencji koszów fundacji. Dobrze to wytłumaczyłem czy może jednak nadal Pan nie rozumie sedna sprawy ? Kwota 10 173 widnieje w sprawozdaniu WOŚP za 2024 proszę zatem mnie przeprosić za twierdzenie że posługuję się niesprawdzonymi danymi ponieważ narusza Pan moje dobra osobiste. Na przeprosiny ma PAN 24 godziny jest 19-11-2025 godzina 11-38 w formie postu pod tą publikacją. Nie chciałbym obciążać pracą Policjantów z KWP Policji w Olsztynie ale moim zdaniem jest Pan hejterem i działa Pan na szkodę interesu publicznego negując oficjalne dane WOŚP
    0
    0
Reklama