UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • 72 000 zł za zrobienie w tym miejscu podjazdu ? Kto to wyceniał ? Ze złota ma być ten podjazd według wykonawcy czy projektanta ? Chyba ktoś wywąchał okazję by przytulić sobie sporo gotówki zawyżając koszt projektu i wykonania. Zresztą nie dziwi mnie to bo w Elblągu takich zawyżonych cen za wykonanie infrastruktury mamy sporo. Przykładem niech będzie plac zabaw na terenie SM SIELANKA przy ul. Brzeskiej za tym zielonym wieżowcem gdzie miliony złotych poszły w kawalątek placyku ale nikt jeszcze do du. .. tego co tę kasę decydował nie dobrał się, a może warto. Podsumowując, - cena za wykonanie podjazdu znacznie zawyżona.
  • Faktycznie ktoś tu chce zarobić kasę. Za 72.000 zł można dzisiaj kupić nowa Toyotę Yaris z salonu ! Powinien tym zająć się prokurator - wyłudzenie pieniędzy od inwalidy ! @Ziobro
  • To otwieraj firmę madralo i buduj za 5 tyś. zobaczymy ile ci zostanie po opłaceniu pracowników zusów srusów.
  • Uważasz, że klika kantówek i desek + robocizna nie zmieści się w 5 tysiącach złotych? Bądź o kilka tys. więcej, a nie 70 koła? Nie mam zamiary wchodzi w dyskusje, bo to głównie chodzi - cena, równa się procedury, projekty, zezwolenia. W kraju 3 świata wystarczy kilka bambusów i człowiek miał by ułatwienie. W tym wypadku jest jak jest. Na allegro są windy inwalidzkie w cenach 10 000 pln, nadal uważam że to rozbój w biały dzień.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    11
    1
    Tralala(2020-09-01)
  • No fakt bo takie przedsięwzięcie to jest na cały miesiąc roboty. .. .Zlecenie życia - firma bez takiego zlecenia musiała by ogłosić upadłość, a myślałem że szybka fucha dla kumatych.
    5
    0
    Tralala(2020-09-01)
  • @Tralala - A wiesz matołku co to normy unijne??
    2
    4
    Razi mnie twoja ciemnota(2020-09-01)
  • @Razi mnie twoja ciemnota - "dna wyceniła to na 70 tys. zł, bo musi ta budowa spełniać unijne normy, a tu jest specyficzny teren, trzeba to podkopywać i dlatego tyle kosztuje. "- odnosząc się do tego. Młotek to masz zamiast głowy. Według prawa budowlanego to ma isc na zgłoszenie i tylko tyle, dlatego ktoś tu wała kręci aż miło.
    5
    0
    Tralala(2020-09-01)
  • @Razi mnie twoja ciemnota - Nie obrażaj ludzi ja wiem jakie są normy i nie ma takiej kwestii w takiej cenie koniec tematu.
  • To bądź człowiekiem idź i zrób tak żeby Pan Andrzej sam mógł wjechać
  • Yaris za 72 tys ? Chyba pomyłka
  • Za hybrydowego to nawet więcej.
  • Tak funkcjonuje PRON, maszynka do wyciągania pieniędzy pod pretekstem pomocy dla niepełnosprawnych.
Reklama