UWAGA!

Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Uwaga! Opinia zostanie zamieszczona na stronie po zatwierdzeniu przez redakcję.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Ludzie opamiętajcie się. Zawiść ludzka w tle ze zwierzętami to nie brzmi dumnie. Swoje żale wylewajcie gdzieś w urzędach odpowiednich do tego a nie na forum publicznym.
  • Jaka znowu zawiść? Tu chodzi po prostu o porównaniu dwóch różnych "filozofii", różnych pojęć do działalności pomocowej (jako takiej, niezależnie od tego, czy pomaga się zwierzętom, ludziom; chorym, biednym czy skrzywdzonym), gdzie podejście bohatera artykułu brzmi rzeczywiście, jakby chciał rzeczywiście rozwiązać problem, uczynić świat lepszym w jakimś aspekcie, a to podejście "drugie" jest podejściem biznesmena - żeby świat był nadal niedoskonały i żeby on mógł sobie prowadzić swoją działalność społeczną (nawet rzeczywiście pożyteczną i skuteczną) w nieskończoność. Tym się różni ideowiec od biznesmena. I żeby nie było, ja nawet nie wiem, czy bohater artykułu jest w tym wszystkim szczery i czy jest skuteczny, bo człowieka nie znam. Chodzi mi wyłącznie o to, że to co deklaruje podoba mi się bardziej i brzmi wiarygodnie. Ale jak jest naprawdę - tego nie wiem. Chodzi o samą "ideę", a nie konkretnego człowieka.
  • Tu nie chodzi o Pana mądre wywody a o negatywne wpisy dotyczące nowego dyrektora. Tu jest taka zawiść wśród byłych czy obecnych współpracownikach.
  • No tak bo na forum publicznym można tylko chwalić. Zawiści nie ma, po prostu kto z nim kiedyś pracował to wie jakie to ziółko. Kto inny za to co zrobił by wyleciał.
  • A ten bohater rozwiązuje problem charytatywnie? To ideowiec czy jego praca?
Reklama