UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • W urzędzie miasta nie ma planowania, nikt nie myśli perspektywicznie tylko tu i teraz i oby do wyborów. Nie ma analizowania potrzeb i możliwości w perspektywie 3 letniej (tyle wystarczy żeby wiedzieć ile dzieci przyjdzie do przedszkoli we wrześniu każdego roku). Teraz, kiedy widomo, że już są wolne miejsca w żłobkach i przedszkolach REMONTUJE SIĘ PRZEDSZKOLE NR 8 (pomijam fakt płacenia pensji dyrektorowi i pracownikom tego wirtualnego przedszkola) bez zmiany przeznaczenie (wiem, wiem... projekt, pieniądze na remont pod określone potrzeby) ale można negocjować zmiany, rozmawiać a nie brnąć w milionowy remont. Chyba, że są inne plany względem tej uroczej willi i pięknego ogrodu. W Elblągu nie ma gospodarza i tyle.
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    2
    1
    no ja cie(2026-02-26)
  • MariuszLewandowski-Fc @no ja cie - Gospodarzem Elbląga są Elblążanie a głupoty jakie piszesz to pijackie brednie. Remont każdego fajnego obiektu - a ten jest fajny się opłaca nawet po po żeby oddać go nieodpłatne użytkowanie komuś kto jak Grupa Wodna robi dobrą robotę dla Miasta. Miasto to nie tylko urzędnicy, ,, Jak nie podoba ci się sposób wykonywania zadań przez Prezydenta to przeprowadź Referendum i pozbaw go władzy. Momentu jak Rafał Maszka wieszał winiec na drzwiach gabinetu Nowaczyka nigdy nie zapomnę ale wtedy Miasto było zadłużane lawinowo a Missan długi poprzednika spłaca i to bez specjalnego zaciskania pasa. Mom zdaniem system klasowy został zabity przez internet - dziś nie ma potrzeby posiadania wiedzy a jedynie umieć do tej wiedzy dotrzeć. Klasy powinny być coraz mniej liczne a nauczyciel powinien stać się mentorem wychowawcą a nie maszynką do podsumowywania wyników w testach. Edukacja poszła na manowce co do zasady. Może zamiast przedszkola warto tworzyć kluby dla matek z dziećmi gdzie kobiety sama będę zajmowały się swoimi dziećmi i tylko część edukacyjną poprowadzą animatorzy - dydaktycy ? Podobno szkoła powinna wspierać rodzinę a edukacja domowa w zasadzie nie istnieje Model jest przestarzały i pora to w końcu przyznać publicznie ale nikomu nie starcza na to odwagi
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    1
    0
    MariuszLewandowski-Fc(2026-02-27)
Reklama