UWAGA!

----
Zamieszczenie następnej opinii do tego artykułu wymaga zalogowania

W formularzu stwierdzono błędy!

Ok
Dodawanie opinii
Aby zamieścić swoje zdjęcie lub avatar przy opiniach proszę dokonać wpisu do galerii Czytelników.
Dołącz zdjęcie:

Podpis:

Jeśli chcesz mieć unikalny i zastrzeżony podpis
zarejestruj się.
E-mail:(opcjonalnie)
A moim zdaniem... (wybrany wątek)
  • Całodobowa ochrona i dwie osoby. Po ile godzin oni pracują?
    Zgłoś do moderacji     Odpowiedz
    16
    6
    zbig2905(2025-10-28)
  • @zbig2905 - Taaaa... w tym jeden bez nogi a drugi głuchoniemy bo firmy ochroniarskie przyjmują ludzi z grupą.
  • @zbig2905 - Pracowałem tam w 2023 i w weekendy i w dni powszednie służba zaczyna się przy sortowni od 18stej do 6stej, a w dni powszednie są pracownicy ZUO do 22 drugiej czasami pracowali w soboty do 12 -14stej później teren nie był przez nikogo monitorowany choć powinni tam chodzić zwiedzać ci co są na bramie zanim przyjdzie nocna zmiana, ale coś nie zatrybiło rutyna i logicznie myśląc jak straż została wezwana o 18:45 to już wszystko się paliło więc pożar musiał wybuchnąć o wiele wcześniej, a chłopaki z bramy mają 200m od sortowni i jakby ktoś poszedł zrobił kontrole po wyjściu pracowników ZUO straty by były może mniejsze, a alarmu też na bramie nie słychać. Zanim weszła nocna zmiana już trwał pożar i to pewnie on zawiadomili straż. Na bramie pracuje 2 po 24h plus dochodzący na nockę przy sortowni.
    3
    1
    mieszkaniec elbląga(2025-10-29)
  • bez przesady stary grupy mają, bo bez grupy do ochrony się nie załapiesz, ale chodzą i naprawdę niektórzy są dobrymi pracownikami patrolują co dwie godziny z tego są rozliczani są odbijaki musisz wyjść, ale wiadomo Polak potrafi szczerze myślę, że tutaj rutyna ich zgubiła, ponieważ alarmy też wyły bez podstawnie często gęsto i tutaj jest wiele czynników które zawiodły ludzki i techniczny ochrona myślę tutaj nie dopełniła swoich obowiązków sprawdzenia sortowni do przyjścia nocnej zmiany może gdyby ktoś tam poszedł o 14stej i 16stej może by starty były mniejsze zależy kiedy wybuchł pożar dlatego kontrola mogła być i w tym momencie nic się nie paliło tylko mogło się zapalić po obchodzie możemy gdybać.
    1
    2
    mieszkaniec elbląga(2025-10-29)
Reklama